Staňte sa partnerom

Iva Kleinová

Úrad vlády SR, Riaditeľka odboru stratégie, Sekcia výskumu, vývoja a inovácii
Iva Kleinová vedie prípravu Národnej strategie pre výskum, vývoj a inovacie na Úrade vlády. V minulosti pôsobila v privátnom sektore (McKinsey&Company, HB Reavis), vzdelávaní (LEAF, CERGE-EI) a verejnej sfére (Ministerstvo financií SR, Fire Deparment of New York, UNDP). Vyštudovala bakalára na Princeton University a verejnú správu na Columbia University v USA.
  • Digitálne inovácie v zdravotníctve   |   ITAPA HEALTH & CARE 2022
    Digitálne inovácie sú kľúčovým nástrojom modernizácie zdravotníctva. Je však naše zdravotníctvo na to vôbec pripravené? A ako konkrétne môžu pomôcť digitálne inovácie? Ako vieme zrýchliť digitalizáciu slovenského zdravotníctva a podporiť nasadenie digitálnych inovácií? Ako nové zdroje z eurofondov a Plánu obnovy prispejú k efektívnemu nasadzovaniu digitálnych inovácií, ktoré pomôžu lekárom aj pacientom?
    Moderátor: Samuel Arbe.

    VIDEOZÁZNAM
  • Minerva 2.0   |   Kongres ITAPA 2011: Desať rokov inspirácií
    Minerva 2.0 – Slovensko do prvej ligy je strategický dokument vypracovaný splnomocnencom vlády SR pre vedomostnú ekonomiku v spolupráci s ministerstvami financií, školstva, vedy výskumu a športu a hospodárstva. Cieľom tohto dokumentu je prostredníctvom konkrétnych opatrení na Slovensku naštartovať vedomostnú ekonomiku. Vďaka minulým reformám je dnes Slovensko jedným z najrýchlejšie rastúcich štátov EÚ. Minerva 2.0 upozorňuje, že tento rast nepotrvá večne, a navrhuje nástroje, ktoré nás aj v oblastiach inovácií, vzdelávania a vedy dostanú do prvej ligy a zabezpečia dlhodobú konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky ale aj vysoký životný štandard pre všetkých občanov.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies