Staňte sa partnerom

Gustaf Neumann

Katedra informačných systémov a nových médií, Wirtschaftsuniversität Wien
Gustaf Neumann sa v októbri 1999 stal vedúcim Katedry informačných systémov a nových médií na Wirtschaftsuniversität Wien, Rakúsko. Predtým pôsobil ako vedúci Katedry informačných systémov a softvéru na University of Essen, Nemecko (1995 – 1999).
V roku 1983 ukončil Ph.D. štúdium na Wirtschaftsuniversität Wien. V roku 1983 nastúpil ako asistent na oddelenie MIS a pôsobil ako vedúci výskumnej skupiny pre Logické programovanie a inteligentné informačné systémy. Pred získaním profesúry na essenskej univerzite pôsobil Gustaf Neumann na T.J. Watson Research Center spoločnosti IBM v Yorktown Heights v Spojených štátoch (1985–1986 a 1993-1995), kde pracoval okrem iného na systéme Syllog.
V roku 1987 získal cenu Heinz-Zemanek Rakúskej asociácie počítačovej vedy (OCG) za najlepšiu dizertáciu v oblasti počítačovej vedy, Metainterpretačný riadený preklad logických programov do prologu. V roku 1988 získal cenu senátora Wilhelma Wilfinga (za svoje výskumné úspechy) a v roku 2005 cenu WU Best Paper (najvýznamnejšie hodnotená univerzitná cena pre výskumnú publikáciu). V roku 2007 získal po druhýkrát cenu senátora Wilhelma Wilfinga.
Profesor Neumann publikoval viacero kníh a štúdií z oblasti transformácie programov, modelácie dát a technológií informačných systémov so zameraním na eLearningové aplikácie. Je zakladajúcim členom Virtual Global University, v ktorej zodpovedá za kurz Pokročilé web inžinierstvo. Podieľal sa na viacerých IST výskumných projektoch európskej komisie ako napr. UNIVERSAL, Elena, iCAMP a Prolix. Je členom výkonného výboru Network of Excellence ProLearn a EducaNext. Gustaf Neumann je tiež vedúcim projektu Learn@WU a stal sa členom tímu OpenACS., ktorý patrí k najintenzívnejšie používaným eLearningvým platformám na svete. Gustaf Neumann bol nedávno zvolený do predstavenstva konzorcia .LRN Consortium
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies