Staňte sa partnerom

Corona-free ITAPA 2020: Hygienické opatrenia počas kongresu

Kozmické patenty NASA, technológie izraelskej armády, ale aj slovenská vynaliezavosť. To najlepšie zo sveta sa spojí na podujatí ITAPA, aby vzniklo dokonalé corona-free prostredie. Aby sme dokázali, že sú to technologické inovácie, ale aj zodpovednosť nás všetkých, ktorá dokáže poraziť COVID-19. A preto vďaka nápadom a vzájomnej spolupráci pripravíme na ITAPA 2020 prostredie, v ktorom vírus nemá najmenšiu šancu.
Kongres bude mať niekoľko obranných perimetrov, aby sme vedeli garantovať naozaj bezpečné prostredie. Predovšetkým, na samotné podujatie sa dostanú len pretestovaní účastníci a bez príznakov. Ale tiež, na kongrese vytvoríme prostredie bez vírusov a nakoniec nezabúdame ani na osobnú ochranu ako poslednú líniu obrany.


Vstup na podujatie
 
  • Kontrola symptómov a dezinfekcia rúk. Ihneď pri vstupe účastníkom zmeria teplotu prístroj SANOstation. Vďaka najmodernejším snímačom je meranie teploty rýchle a presné. SANOstation zastaví ľudí, ktorí majú teplotu nad 37,2 °C a ľudí, ktorí nemajú nasadenú rúško. SANOstation zároveň vyzve ľudí, aby využili zabudovanú dezinfekciu rúk.
 
  • Testovanie účastníkov. Všetci prítomní účastníci a spíkri pretestovaní.


Prostredie bez vírusov
 
  • Inteligentná hmla. Priestory kongresu budú pravidelne dezinfikované inteligentnou suchou hmlou, ktorá prenikne do každého kúta priestoru. Generátory hmly budú udržiavať nasýtenie na úrovni, ktorá je najhoršia pre vírus. Suchá hmla nezvlhčuje povrchy, oblečenie, elektroniku ani papiere. Skladá sa z miniatúrnych kvapiek vody (menej ako 10 mikrónov), ktoré  sa odrazia od každého povrchu a nezvlhčia ho. Hmla bude tvorená Dezanolom, elektrolýzou upraveným roztokom slanej vody, ktorý je pre ľudí neškodný, vírusy však eliminuje. Inteligentná hmla bude vo vstupných priestoroch, pri registrácií ako aj vo foyer pred prednáškovými sálami. Inteligentná hmla je produktom slovenskej vynaliezavosti, ktorú pre účastníkov pripravila spoločnosť Realtime Technologies SK, s.r.o.
 
  • Molekulárny štít. Vytvorenie molekulárneho štítu zabezpečí ActivePure®, technológia patentovaná NASA, ktorá sa využíva na udržovanie sterilného prostredia na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Technológia jednak filtruje a čistí vzduch v priestore kongresu, ale najmä na princípe fotokatalytickej oxidácie vytvára špeciálne molekuly - silné oxidanty, ktoré pri kontakte neutralizujú všetky patogény, vrátane koronavírusov. Zariadenie tieto oxidačné molekuly pumpuje do priestoru. Človek je tak vďaka ActivePure® doslova obklopený neviditeľným molekulárnym štítom, ktorý ho chráni aj v prípade, ak sa stretne s infikovanou osobou. Technológia je úplne neškodná voči ľuďom, ale aj rastlinám. Na podujatí ITAPA bude takto upravený vzduch všade, vrátane konferenčných sál a priestorov pre občerstvenie.
 
  • Dezinfekcia povrchov. Zabezpečíme kompletnú dezinfekciu povrchov priestorov, a to pred samotným podujatím, ako aj počas podujatia. Dezinfekciu v spoločných priestoroch zabezpečí tiež technológia ActivePure®, ktorá má schopnosť pomocou generovaných oxidačných molekúl eliminovať na všetkých povrchoch až 99,98 % patogénov. V priestoroch,  kde  ActivePure® nebude mať dosah (napríklad na toaletách) sa budú pravidelne ručne dezinfikovať povrchy. Mikrofóny sa budú dezinfikovať po každom použití.

Osobná ochrana
 
  • Maska, ktorá neutralizuje vírusy. Všetci  účastníci dostanú respirátor, ktorý nielen filtruje vzduch, ale aj neutralizuje pachy vďaka aktívnemu uhliu. Základom sú nanovlákna, ktoré odfiltrujú až 99,9 % vírusov. Respirátor FFP2 RespiPro Carbon pre účastníkov podujatia ITAPA zabezpečuje spoločnosť Respilon®.

ITAPA za 19 rokov svojej existencie priniesla množstvo skvelých projektov, nových kontaktov a vizionárskych spíkrov. V tom aj budeme pokračovať. Tento rok spolu vytvoríme bezpečný priestor, v ktorom sa budeme môcť stretnúť a diskutovať o inováciách a budúcnosti Slovenska. Jediné čo na kongrese ITAPA chytíte, je inšpirácia. Tešíme sa na vás 7. až 9. decembra 2020 v hoteli Crowne Plaza v Bratislave.






 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies