Staňte sa partnerom

Branislav Magula

Solution Architect, HP Enterprise Services, Hewlett-Packard Slovakia
Branislav Magula pracuje v HP Slovensko od roku 2006 ako architekt riešenia na projekte Národné Rozhranie Schengenského Informačného Systému II. Na dodávke projektu sa podieľal ako architekt riešenia a biznis analytik. Jeho hlavné zodpovednosti boli definovanie rozsahu, stanovenie metodík a best practices pre analýzu a dizajn riešenia, koordinácia analytického tímu a podpora biznis analýzy v spolupráci so zákazníkom. V súčasnosti naďalej pracuje ako architekt riešení v oblasti Schengenských projektov a podporuje tiež zahraničné pobočky HP v krajinách, ktoré plánujú vstup do Schengenskej zóny. Okrem toho sa zameriava na získavanie know-how a skúseností v biznis doméne Zdravotnej starostlivosti, v ktorej má HP vo svete silnú pozíciu a množstvo dlhoročných skúseností. Jeho zodpovednosťou je získanie know-how a jeho prenesenie do špecifických slovenských podmienok. Pred zamestnaním v HP pracoval ako softvérový inžinier, vedúci tímu a projektový manažér v Siemens PSE, kde pracoval na vývoji softvéru zameraného na budúce generácie mobilných telekomunikačných technológií na projekte Systems Beyond 3G. Vysokoškolské inžinierke štúdium ukončil na Slovenskej Technickej Univerzite v odbore Telekomunikácie.
  • Skúsenosti s implementáciou riešení v oblasti zdravotníctve   |   Kongres ITAPA 2009: Art of eServices
    Procesy elektronizácie poskytovania zdravotnej starostlivosti a ďalších služieb v oblasti verejného zdravia, sú jednými z najdiskutovanejších a veľmi citlivo vnímaných služieb verejnej správy. Elektronické poskytovanie zdravotnej starostlivosti sa týka všetkých občanov tak pacientov ako aj zdravotníckych profesionálov. Keďže služby elektronického zdravotníctva budú využívané denne na ochranu a záchranu zdravia a života, občania, ako aj profesionálni používatelia týchto služieb, očakávajú dokonalé a vysoko dostupné služby. Väčšina informácií, týkajúca sa nášho zdravia, je privátna a dôverná a preto riešenia musia byť spoľahlivé a dôveryhodné.
    Ako boli tieto výzvy prekonané v iných krajinách, ktoré využívajú služby elektronického zdravotníctva už niekoľko rokov? Aké sú ich skúsenosti? Predstavíme riešenia dodané spoločnosťou HP vo svete so zameraním na riešenia a skúsenosti zo Španielska, ktoré je jednou z priekopníckych krajín v budovaní služieb elektronického zdravotníctva v rámci Európskej únie.
     
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies