Staňte sa partnerom

Tomáš Mládek

výkonný riaditeľ a miestopredseda predstavenstva, IZIP
Tomás Mládek je výkonným riaditeľom spoločnosti IZIP, a.s. a zaoberá sa so službami eHealth a elektronickými zdravotnými záznamami. Aktuálne IZIP, a.s. poskytuje celosvetový prístup k zdravotným záznamom 1 milióna občanov a 900 zdravotníckych profesionálov z ČR. Má lekársky diplom z Karlovej university a MBA z Sheffield Hallam University. Venoval svoju kariéru k spojeniu medicíny, IT a komerciálnej sfére pre napomáhaniu služieb v zdravotníctve. Pred tým čo sa pridal k IZIP, a.s. v roku 2002 rozvíjal medzinárodné komerciálne zdravotnícke projekty v Paríži. Od roku 2006 bol vymenovaným národným špecialistom pre eHealth (eZdravie) zastupujúci Českú Republiku v Európskej Komisii.


PROFESIONÁLNA PRAX

2006 – národný špecialista pre eHealth (eZdravie) zastupujúci Českú Republiku v Európskej Komisii
    Delegovaný Ministerstvom informatizácie a Ministerstvom zdravotníctva v mene ČR zastupovať ČR v tímoch špecialistov v EK.

2003 – Výkonný riaditeľ spoločnosti IZIP, a.s. (Internetové Zdravotné Informácie Pacienta) – českej IT spoločnosti pôsobiacej v zdravotníctve.

IZIP je popredným systémom EHR (dostupný cez yabezpečený internet) obsahujúci informácie o zdravotnom stave pacientov platný pre každého občana ČR. IZIP služby sú poskytované spolu s VZP (hlavný poskytovateľ zdravotníckeho poistenia) a s Ministerstvom zdravotníctva. IZIP system bol uznaný Európskou komisiou ako riešenie EHR v EU od 2006.

2001 – Globálny projektový riaditeľ pre centrálu Groupe Fournier S.A. Strategic Marketing and Business Development v Paríži.

1999 – Medzinárodný produktový manažér pre centrálu Groupe Fournier S.A. Strategic Marketing v Paríži.

1996 – Marketing Manager – Laboratoires Fournier Ltd. (sesterská firma francúzskej farmaceutickej firme) v pozícii so zodpovednosťou pre marketingové operácie na českom a slovenskom trhu.

1995 – Marketingový spoločník (Marketing Associate) v Janssen-Cilag (farmaceutická divízia J&J) so zodpovednosťou pre portfolio na hormonálne produkty.

1993 – Produktový Špecialista v Janssen-Cilag (farmaceutická divízia J&J).

1993 – lekár na gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Prahe.

Vzdelanie
1996 – 1997 Sheffield Business School (Sheffield Hallam University)
        MBA – počas spolupráce s Laboratoires Fournier.
1993         Doctor medicínskych vied
1987 – 1993    Fakulta zdravotnýctva na Karlovej Univerzite v Prahe
1983 – 1987    SŠ v Prahe

Iné skúsenosti:
Harvard Medical School, Boston, USA – HIV ochorenia a sociálna medicína v roku 1993.
University Hospital, Uppsala, Sweden – urologické oddelenie v roku 1992.
University Hospital, Palermo, Italy – pôrodnícke a gynekologické oddelenie v 1991.

Jazyky:
plynule: anglický, český
pokročilí: francúzština, ruština
  • České zavádzanie elektronickej zdravotnej karty   |   Kongres ITAPA 2008: Breaking with Traditions

    Systém IZIP umožňuje občanom prístup k informáciam a dátam o svojej liečbe (EHR) cez zabezpečený internet a podeliť sa s nimi s profesionálmi zdravotnej starostlivosti. IZIP je vedúcim pacientovo orientovaným eHealth riešením, čo dokazuje viac ako milión užívateľov v Českej republike od roku 2002. IZIP získal mnoho prestížnych medzinárodných ocenení a od roku 2006 je považovaný za jedného z referenčných projektov EU.  Základom systému IZIP je ústredná databáza najdôležitejších dát potrebných pre zdravotné služby. Inteligentné aplikácie poskytujú služby pre registrovaných užívateľov (pacientov, profesionálov zdravotnej starostlivosti, vedúcich pracovníkov) zužitkovaním dát pre lepšie rozhodovanie. Európska komisia poverila s vypracovaním štúdia o zhodnotenie ekonomických dopadov systému IZIP. Odhadovaný čistý zisk v roku 2008 presahuje 60 milión eur.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies