Staňte sa partnerom

Digitalizácia písomného kultúrneho dedičstva v Slovenskej národnej knižnici – národný projekt DIKDA

/ Prednáška

Prečo by vám prednáška nemala uniknúť? 
Okrem základných faktov o digitalizácii kultúrneho dedičstva sa dozviete aj zaujímavosti z Digitálnej knižnice a digitálneho archívu. Rovnako tak prednáška predostrí vízie a plány v oblasti digitalizácie písomného dedičstva národa v nasledujúcich rokoch. 


Príspevok predstavuje národný projekt Digitálna knižnica a digitálny archív, ktorý v rokoch 2012 až 2015 implementovala Slovenská národná knižnica s partnerom Slovenský národný archív. Okrem základných faktov a predstavenia výsledkov projektu sa príspevok zameriava na jeho významné prínosy v oblasti sprístupňovania digitálnych objektov, ktoré vznikli počas jeho realizácie a vzniknú počas nasledujúcich rokov, ako aj perspektívy a prínosy digitalizácie písomného kultúrneho dedičstva v SNK do budúcnosti.


 

Ján Kováčik

Slovenská národná knižnica
Mgr. Ján Kováčik je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského. V Slovenskej národnej knižnici pôsobí od roku 2004 (s prestávkou v rokoch 2011 a 2012) ako právnik so špecializáciou na autorské právo najmä v oblasti sprístupňovania písomného kultúrneho dedičstva v digitálnom prostredí a ako projektový manažér v oblasti štrukturálnych fondov EÚ (národný projekt Vytvorenie siete s informačným prepojením vedeckých, akademických a špeciálnych knižníc vrátane ich modernizácie) a komunitárnych programov Európskej komisie (projekty súvisiace s Európskou knižnicou TEL a európskou digitálnou knižnicou Europeana). V súčasnosti je hlavným manažérom národného projektu Digitálna knižnica a digitálny archív.    
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies