Staňte sa partnerom

Julian Bowrey

21c, Senior Director, Government
Julian joined 21c, an innovation and open data consultancy, as Senior Director for Government in May 2015 after 25 years in local and central government policy making and programme implementation. His final posting was as a Deputy Director in the Department of Communities and Local Government where he was part of the launch team of the award winning GOV.UK website, raised the Department’s social media profile and created the local digital campaign; a programme supporting transformation of local public services.
Prior to that Julian worked for the Government Offices of the Regions supporting effective regional governance in England, Regional Select Committees and the Council for Regional Ministers, a Cabinet sub-committee. On joining the Civil Service in 2000 Julian was programme director for the successful £675m Local eGovernment programme to e.enable local council services.
Before joining central government Julian worked for local government as Head of Policy and Review for Cambridgeshire County Council responsible for the council’s corporate planning and scrutiny functions and as Social Policy Officer for Thamesdown Borough Council. 
 
  • Ako spraviť mestá inteligentnými a zábavnými súčasne   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2015: No Borders
    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
    Urbanizácia, reurbanizácia Európy, digitálne prepojenie ako kľúčový element ekonomiky a služieb, vrátane verejnej správy spoločne vytvárajú jednotný trh. Zmeny sú spojené s výzvami a príležitosťami pre zamestnancov verejnej správy. S ktorými? O tom sa dozviete v prednáške o tom, ako urobiť mestá nielen inteligentnými, ale aj zábavnými. 


    Anotácia:
    Vo svojej prezentácií Julian Bowrey vysvetlí, že vplyvným trendom nie je vytváranie jednotného trhu aktivitami jednotlivých členských štátov EÚ, ale vytváranie jednotných trhov, ktoré fungujú ako motory ekonomického rastu a trhovej integrácie a umožňujú ďalší rast miest a mestských regiónov.

    Tento trend je posilňovaný urbanizáciou, v prípade Európy je presnejšie hovoriť o reurbanizácií a nárastom digitálnej konektivity ako kľúčového elementu ekonomiky a služieb, vrátane služieb verejnej správy. V súčasnosti sme svedkami, že väčšina veľkých miest a regiónov preberá tieto zmeny, čo následne vytvára nový jednotný trh.

    Julian Bowrey bude hovoriť o troch prvkoch tohto fenoménu, ktoré predstavujú osobitné výzvy a príležitosti pre verejnú správu.
    • mesto ako hra – priveľa iniciatív týkajúcich sa smart city sú manažérske a technokratické.  A preto je potrebné urobiť ich zábavnejšie.
    • investície do smart občanov – jednak medzi mladými, ako aj medzi ostatnými skupinami občanov
    • v štátnej správe budovať porozumenie a používanie big a open data štátnymi zamestnancami.

     
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies