Staňte sa partnerom

Martin Beňo

GS1 Slovakia, produktový manažér pre eCom
Absolvoval Fakultu elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Od roku 2006 pracuje v GS1 Slovakia ako odborník a konzultant pre oblasť EDI, teda elektronickú výmenu údajov (napr. objednávky, faktúry) medzi obchodnými partnermi.

Na národnej aj medzinárodnej úrovni je členom viacerých pracovných skupín, ktorých cieľom je vytváranie štandardov v oblasti elektronickej komunikácie a ich zavádzanie do praxe. Od roku 2011 je oficiálnym zástupcom Slovenska, poverený Ministerstvom financií, na Európskom multilaterálnom fóre pre e-fakturáciu. V spolupráci s Ministerstvom financií sa podieľal sa na vytvorení Slovenského národného fóra pre e-fakturáciu v roku 2012.
  • Elektronické faktúry na križovatke, PEPPOL výsledky a budúcnosť   |   Kongres ITAPA 2012: Zaostrené na výsledky
    Za posledné štyri roky sa elektronické faktúry stali čoraz viac kritickým miestom pre mnohé organizácie verejného sektora a vládne inštitúcie v celej Európe. Keďže v Európe vykazuje štátne verejné obstarávanie viac ako 2.200 miliard EUR a len 5% z tejto sumy je udelených cez elektronický systém, je jasné, že potenciálne úspory sú enormné. Podľa štúdie Európskej komisie venovanej elektronickému verejnému obstarávaniu by mohli byť ročné úspory až 50 miliard EUR. Toto je jeden z dôvodov prečo Európska komisia spustila projekt PEPPOL a prečo bude na jeseň 2012 rozbehnutý nový veľkoformátový projekt Európskej komisie – elektronická faktúra a elektronické verejné obstarávanie budú štandardnými súčasťami budúcej európskej IT infraštruktúry.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies