Staňte sa partnerom

ITAPA OPEN TALK: Krypto - budúcnosť meny alebo slepá cesta?

/ Prednáška

Tomáš Poloma

MF SR
Od roku 2014 je hlavným štátnym radcom na Oddelení bankovej legislatívy. Zastupuje MF SR na expertnej úrovni v prípravných pracovných skupinách Komisie a Rady EÚ pre oblasť ochrany vkladov (EDIS a DGSD), platobných služieb (okamžité platby, PSD2, PSD3/PSR, cezhraničné platby, digitálneho euro, regulácie výmenných poplatkov, krytých dlhopisov (CBD), bankovej legislatívy (CRR/CRD), problémových úverov (NPLs) a kryptoaktív (MICA). Pripravuje domácu bankovú legislatívu a spolupracuje s inými inštitúciami, verejnosťou a tlačou. Pripravuje pokyny a vyjadrenia pre nadriadené orgány.  Je členom Centra pre finančné inovácie, najmä v oblasti platieb, inovačného centra a regulačného Sandboxu.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Juraj Forgács

Fumbi
Juraj Forgács je zakladateľom a riaditeľom Fumbi Network, startupu prinášajúceho jednoduché a bezpečné investovanie do kryptomien pre širokú verejnosť. Juraj vyštudoval Fakultu medzinárodných vzťahov na Ekonomickej univerzite v Bratislave, roky pracoval ako finančný analytik, ekonóm a finančný manažér pre medzinárodné spoločnosti. Pri tejto práci získal hlboké znalosti zo sveta financií a podnikania. Vďaka svojej vášni pre nové technológie je Juraj neustále v hľadaní nových inovácií v oblasti kryptomien.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Peter Pénzeš

Národná banka Slovenska
Peter Pénzeš pôsobí v Národnej banke Slovenska (NBS) ako vedúci oddelenia kryptoaktív a inovácií. Pomohol k vzniku inovačného hubu (2019), regulačného sandboxu NBS (2022) a zabezpečuje ich fungovanie. Snaží sa o zlepšovanie fintech ekosystému v SR. V minulosti viedol viaceré európske pracovné skupiny v oblasti súkromných dôchodkov (PEP, revízia smernice IORP), spoluvytváral ochranu finančného spotrebiteľa v NBS, podieľal sa na reakcii SR na finančnú krízu a viedol oddelenia riešenia krízových situácií NBS a platobných služieb a inovácií. Absolvoval štúdium práva na univerzitách v Bratislave (SK), Norwich (UK) a Rotterdame (NL). V rokoch 2003-2017 vyučoval na právnických fakultách viacerých univerzít v Bratislave.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Miroslav Krajčovič

Slovenská asociácia finančníkov
Je finančným profesionálom už takmer 30 rokov, prešiel viacerými pozíciami, aby prevzal svoju súčasnú úlohu Account Development Manager/vedúci slovenskej pobočky IGT. Svojou pedagogickou kariérou si prehĺbil aj teoretické vedomosti v oblasti podnikových financií a organizačného správania. Už viac ako 10 rokov obchoduje na finančných trhoch a investuje do akcií a krypta predovšetkým do Bitcoinu.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies