Staňte sa partnerom

DISKUSIA "Zdravotníctvo po voľbách"

/ Prednáška
Ako zmenia slovenské zdravotníctvo politické strany v prípade ich úspechu? Aký bude osud reforiem v zdravotníctve? Máme čakať zmeny v zdravotníckej časti plánu obnovy? Ako má vyzerať slovenské zdravotníctvo z pohľadu tieňových ministrov zdravotníctva a aktuálneho ministra zdravotníctva?

VIDEOZÁZNAM

Zuzana Dolinková

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
Právnička, ktorá sa 15 rokov venuje zdravotníckemu právu. V rokoch 2015-2021 zastupovala takmer dvetisíc ambulantných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v rokovaniach so zdravotnými poisťovňami. Má záujem o to, aby výsledky jej práce občania reálne videli i hmatateľne pociťovali. Pretože len chcieť meniť veci nestačí, ale treba pre to urobiť omnoho viac.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Tomáš Szalay

Výbor NR SR pre zdravotníctvo
MUDr. Tomáš Szalay, PhD. je zakladajúcim partnerom, senior analytikom a výkonným riaditeľom Health Policy Institute. V parlamentných voľbách 2023 bol zvolený za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, je členom Výboru NR SR pre zdravotníctvo. Od roku 2018 pôsobí vo funkcii lekára Bratislavského samosprávneho kraja. Vyštudoval medicínu a v rokoch 1996 až 2002 pracoval ako redaktor a moderátor TV Markíza. V období 2002 – 2004 bol členom reformného tímu Rudolfa Zajaca na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky. Zaoberá sa zdravotnou politikou, dostupnosťou zdravotnej starostlivosti a zdravotníckou legislatívou.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Baláž

NsP Banská Bystrica
Prednosta Urologickej kliniky SZU FNsP FD Roosevelta Banská Bystrica, hlavný odborník MZ SR pre urológiu. Dlhé roky pracoval vo vedení FNsP FD Roosevelta Banská Bystrica  (námestník pre LPS, riaditeľ). Hlavným centrom záujmu sú inovácie, robotická chirurgia (vedúci Centra robotickej chirurgie v Banskej Bystrici) a transplantačná medicína (vedúci Transplantačného centra vo FNsP FDR Banská Bystrica). Od roku 2012 poslanec Národnej rady SR a člen Výboru pre zdravotníctvo.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Michal Palkovič

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
od 7.2.2024 Predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou 5/2023 - 10/2023​​      minister zdravotníctva SR 3/2023 - 5/2023      štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR 2005 - 2023  Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou: lekár vykonávajúci pitvy (od 2005), zástupca vedúceho lekára (2006 – 2020),vedúci lekár PA pracovísk v                  Bratislave (od 2020). 2022 - 2023    zástupca predsedníčky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou 2012 - 2022 riaditeľ sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie 2010    (dodnes)vysokoškolský učiteľ, Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave, Fakulta zdravotníckych vied 2006 - 2024 bioptický histopatológ, Univerzitná nemocnica v Bratisl…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Oskar Dvořák

Progresívne Slovensko
Oskar Dvořák je gestor Progresívneho Slovenska pre zdravotníctvo. Zdravotníctvu sa začal venovať ako analytik v Transparency International. Neskôr sa stal súčasťou tímu Miroslava Beblavého, kde prispel k odhaleniu káuz “Teta Anka” a “Masér Kostka”. Bol tiež jedným z autorov volebného programu koalície PS/SPOLU. Po voľbách pôsobil na Ministerstve zdravotníctva, kde viedol reformný tím, ktorý vypracoval schválenú reformu nemocníc. Za tento úspech v oblasti verejnej politiky získal aj ocenenie Forbes 30 pod 30.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Marek Krajčí

OĽANO A PRIATELIA
MUDr. Marek Krajčí, poslanec NR SR, predseda zdravotníckeho výboru, exminister zdravotníctva, detský kardiológ. Tímlíder pre zdravotníctvo hnutia OĽANO. Do parlamentu sa prekrúžkoval zo 143 miesta kandidátky, dostal viac ako 35.000 preferenčných hlasov. Je tvorcom OĽANO zdravotníckeho programu a autorom programového vyhlásenia vlády pre oblasť zdravotníctva. Roky sa venuje aj dobrovoľníctvu a podpore rôznych charitatívnych projektov doma aj v zahraničí, je laureátom Ceny primátora hlavného mesta Slovenska Bratislavy za nezištnú a účinnú pomoc ľuďom v núdzi.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies