Staňte sa partnerom

ITAPA obeťou kybernetického útoku

/ Prednáška
Žijeme v digitálnej dobe, kde sme vystavení nepretržitým hrozbám a rizikám kybernetickom priestore. Táto ukážka sa zameriava na vytvorenie simulovanej kybernetickej hrozby, aby účastníci mohli vidieť, ako útočníci využívajú rôzne techniky na ohrozenie systémov a údajov. Bude sa však konať v kontrolovanom prostredí, čo znamená, že účastníci nebudú vystavení skutočnému riziku.
Cieľom je naučiť účastníkov rozpoznávať príznaky potenciálneho útoku, správne reagovať a podniknúť preventívne opatrenia na zvýšenie svojej kybernetickej bezpečnosti. Budú im poskytnuté informácie o najčastejších formách útokov, ako je využívanie sociálneho inžinierstva pre phishing, distribúciu škodlivého softvéru a odporúčania pre ich identifikáciu a predchádzanie.
Dôležitou súčasťou bude vysvetlenie dôsledkov úspešného útoku a potenciálnych následkov pre jednotlivcov aj organizácie. Účastníci budú mať príležitosť vidieť, ako sa hrozbám dá predchádzať a ako sa používajú nástroje a prostriedky IKT na zvýšenie bezpečnosti.

Je nevyhnutné pripomenúť účastníkom, že táto simulácia útoku je určená na vzdelávanie a informovanie o kybernetickej bezpečnosti a nie na podporu nelegálnych aktivít. Budeme klásť dôraz na etické a právne aspekty a zdôrazňovať využívanie týchto poznatkov na ochranu a zabezpečenie digitálneho prostredia.

VIDEOZÁZNAM

Mario Minarovský

CREDIBILIS
Mario Minarovský má viac ako 25 ročné skúseností z ICT trhu v regióne CEE. Počas jeho profesionálnej kariéry pôsobil na menežerských pozíciách v nadnárodných spoločnostiach ako Novell, NetIQ, Symbol Technolgies, Nortel Networks. Jeho prednosťou je znalosť prostredia od výrobcu, cez distribútora až po integrátora. Ako konzultant sa venuje elektronizácii administratívnych procesov a kybernetickej bezpečnosti. Od roku 2008 sa aktívne podiela na elektronizácii procesov v prostredí Katolíckej cirkvi: ecclesia.sk.    
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies