Staňte sa partnerom

Nove eID a Slovensko v mobile

/ Prednáška
Používanie informačných technológií bezkontaktným spôsobom sa čoraz viac dostáva do popredia, pričom je umocnené aj čoraz väčšou mierou využívania mobilných zariadení s NFC. Bezkontaktnosť získala pozornosť aj počas posledných rokov poznačených protipandemickými opatreniami a snahou obmedziť prenos ochorenia fyzickým kontaktom.

Nová generácia občianskeho preukazu (prezývaná ako eID 2.0), vydávaná od 1. decembra 2022, reflektuje na tento trend. Aplikáciou najnovších technológií z oblasti čipových technológií je možné použiť eID 2.0 aj týmto už známym spôsobom napr. z platobných kariet alebo platieb mobilom - jednoducho stačí priložiť.
eID 2.0 zvyšuje celkovú pridanú hodnotu ako aj komfort používateľov, umožňuje realizovať multikanálový prístup a má ambíciu výrazne preniknúť aj do komerčného sektora. Stáva sa z nej najbezpečnejší nástroj kompatibilný aj s mobilnými zariadeniami, ktorý otvára dvere doslova ku všetkým elektronickým službám z ľubovoľného miesta a v ľubovoľnom čase.

Znamená to, že kontaktným čítačkám kariet odzvonilo? A má to niečo spoločné aj s projektom Slovenskom v Mobile? Dozviete sa, ak prijmete srdečné pozvanie na prezentáciu.

VIDEOZÁZNAM

Peter Handzuš

DXC Technology
Peter Handzuš absolvoval vysokoškolské štúdium na Ekonomickej Univerzite v Bratislave na Fakulte hospodárskej informatiky v študijnom odbore hospodárska informatika. Ešte pred ukončením štúdia v roku 2010 začal pracovať pre spoločnosť Hewlett-Packard Slovakia, dnes už DXC Technology. Ako solution architekt participoval na úspešných implementáciách projektov národnej evidencie motorových vozidiel a elektronickej identifikačnej karty v Národnom personalizačnom centre Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a zároveň vykonával technickú podporu spomenutých systémov v prostredí zákazníka. V roku 2013 úspešne absolvoval výber mladých talentov v regióne strednej a východnej Európy a bol nominovaný globálnym manažmentom ako solution architekt …
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vojtech Bálint

DXC Technology
Pracuje pre spoločnosť DXC Technology na pozícii solution architect, má za sebou prax aj ako vývojár či analytik. Chce prepájať biznis, aplikačný a technologický pohľad s dôrazom na hodnotu, ktorú to prináša zákazníkovi. Už viac ako desať rokov sa venuje agilným metódam vývoja, aj v prostredí eGovernmentu. Rád prijíma nové výzvy a spolu so svojím tímom sa snaží motivovať okolie, aby sme spoločne vytvorili dobré riešenie.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies