Staňte sa partnerom

Elektronizácia volebných procesov

/ Prednáška
Elektronizácia volebných procesov
Prezentácia predstavuje cestu postupnej elektronizácie vybraných volebných procesov v Slovenskej republike. Približuje význam a prínosy elektronizácie vyhotovovania a doručovania zápisníc o výsledku volieb v okrsku, dôvody a význam vytvorenia informačného systému pre registráciu voličov hlasujúcich poštou zo zahraničia ako aj očakávané prínosy pokiaľ ide o vývoj informačného systému jednotný register kandidátov a kandidátnych listín. Naznačuje zároveň trendy elektronizácie do budúcna a tým je vytvorenie jednotného elektronického zoznamu voličov.

Prednáška utvára ucelený obraz o tom, ako môže elektronizácia niektorých volebných procesov prispieť k transparentnosti volebných procesov a vytvoriť v spoločnosti atmosféru dôvery vo výsledky volieb. Ukazuje tiež ako možno voliča priamo zapojiť do kontroly spracovania výsledkov volieb.

VIDEOZÁZNAM

Tomáš Oparty

Ministerstvo vnútra SR
05/ 2022 – trvá Štátny tajomník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Zastupovanie ministra v rozsahu jeho práv a povinností Zodpovedný za riadenie zverených sekcií ministerstva 2020 – 04/ 2022 Generálny riaditeľ sekcie ekonomiky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Zodpovedný za strategické riadenie odborov 2008 – 2020 Riaditeľ a spoluzakladateľ troch súkromných spoločností, ktoré realizovali nasledujúce projekty: Reštrukturalizácie a krízové riadenie projektov pre bankový sektor (Oddelenia riadenia rizika) Úspešné reštrukturalizácie spoločností podnikajúcich v energetickom priemysle, výroba ekologickej elektrickej energie (investícia: 7,5 mil EUR) Reštrukturalizácia spoločnosti podnikajúcej v obl…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies