Staňte sa partnerom

DISKUSIA: Propaganda a dezinformácie ako zbraň - aj vo vojne na Ukrajine

/ Prednáška
Diskusia sa zameria na tieto témy:
 
  • Je slovenské obyvateľstvo obeťou propagandy?
  • Kedy to všetko začalo?
  • Ako sa propaganda mení v čase vojny a v čase mieru?
  • Ako rozoznať propagandu a ako sa pred ňou brániť?
  • Ako je Slovensko pripravené na boj proti propagande a dezinformáciám?
  • Aké kroky v boji proti dezinformáciám podnikla Európa od začiatku vojny?
  • Je správne blokovanie obsahu na internete?
  • Aká má byť rola skutočnej žurnalistiky?
Hostia:
Ján Hargaš - štátny tajomník, Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
Marián Majer - štátny tajomník, Ministerstvo obrany SR
Dušan Ondrušek - psychológ, PDCS
Vladimír Šnídl - novinár, Denník N

Moderátorka:
Zuzana Kovačič Hanzelová
 

Ján Hargaš

kandidát za Progresívne Slovensko
Je odborník na digitálnu transformáciu s viac ako 15-ročnými skúsenosťami na Slovensku a v zahraničí. Zasadzuje sa za transparentné štátne IT, zvyšovanie kvality štátnych služieb pre používateľov a digitálnu transformáciu slovenskej ekonomiky a spoločnosti. Vyštudoval medzinárodný obchod na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V roku 2016 spoluzaložil občianske združenie Slovensko.Digital, kde v rokoch 2016 – 2019 zastával pozíciu výkonného riaditeľa. Od roku 2020 pôsobil ako poradca ministerky pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu. Od júla 2021 do februára 2022 zastával funkciu štátneho tajomníka pre informatizáciu na Slovensku. V parlamentných voľbách 2023 kandiduje za Progresívne Slovensko.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Zuzana Kovačič Hanzelová

moderátorka
Je reportérkou denníka SME. Venuje sa najmä domácej politike a témam chudoby. Do denníka SME nastúpila v októbri 2018 po odchode z RTVS. Narodila sa v Bratislave, študovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Marian Majer

Ministerstvo obrany SR
V rokoch 2002 – 2004 pôsobil ako redaktor oddelenia zahraničia v Denníku SME. Od roku 2004 pôsobí na Ministerstve obrany SR na rôznych pozíciách: v rokoch 2004 – 2005 ako hlavný štátny radca a výskumný pracovník v Inštitúte bezpečnostnej a obrannej politiky, v rokoch 2006 – 2010 ako generálny štátny radca sekcie obrannej politiky, medzinárodných vzťahov a legislatívy, neskôr, v rokoch 2010 – 2011, ako generálny riaditeľ sekcie kontroly inšpekcie ministra obrany a v roku 2012 ako generálny riaditeľ sekcie obrannej politiky, medzinárodných vzťahov a legislatívy. V rokoch 2016 – 2020 bol riaditeľom Kancelárie štátneho tajomníka a od roku 2020 až do súčasnosti pôsobí ako štátny tajomník Ministerstva obrany SR. Okrem toho pôsobil ako vý…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Šnídl

Denník N
Vladimír Šnídl pracuje v médiách od roku 2007, posledných šesť rokov sa intenzívnejšie venuje aj fenoménu hoaxov a dezinformácií. Je autorom knihy "Pravda a lož na Facebooku" a spoluautorom troch vzdelávacích príručiek Denníka N. Absolvoval niekoľko desiatok besied na slovenských školách a niekoľko seminárov pre učiteľov.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Dušan Ondrušek

PDCS
Dušan Ondrušek je psychológ, ktorý pracoval na univerzite aj v poradni na Slovensku a mnoho rokov cestuje po svete hlavne do krajín, ktoré majú za sebou násilné konflikty a pokúšajú sa o zmierovanie a mediáciu. V tejto súvislosti pracoval vo viac ako 40 krajinách (napríklad v Bosne, v krajinách strednej Ázie, v Iraku,  Afganistane, Nigérii a pod.Pracovať s ľuďmi, ktorí hovoria inými jazykmi ako my a vychádzajú z odlišnej viery môže byť náročné, ale to podstatné je, že ako ľudia sme oveľa viac podobní než odlišní. Bez ohľadu na to, či sme bohatí alebo chudobní a bez ohľadu na to čomu veríme, prežívame svoje životy rovnako...
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies