Staňte sa partnerom

Digitálna transformácia Slovenska

/ Prednáška

Príspevok nadviaže na otvárací príhovor podpredsedu vlády SR pre investície a informatizácia a zameria sa na kľúčové aspekty a prioritné aktivity/témy vládou SR schválenej 7. mája 2019. Stratégie digitálnej transformácie Slovenska 2030. Stratégia je nadrezortnou vládnou stratégiou, ktorá definuje politiku a konkrétne Slovenska v kontexte už prebiehajúcej digitálnej transformácie ekonomiky a spoločnosti pod vplyvom inovatívnych technológií a globálnych megatrendov digitálnej doby.

Stratégia pokrýva časové obdobie od roku 2019 do roku 2030 a  bola tvorená v rámci rozbehnutých a čiastočne riadených procesov digitalizácie a agendy jednotného digitálneho trhu Európskej únie, ako aj v kontexte globálnych priorít digitálnej transformácie. Stratégia dáva prvoradý dôraz na súčasné inovatívne technológie, ako sú umelá inteligencia, internet vecí, technológia 5G, big data a analytické spracovanie dát, blockchain či superpočítače, ktoré sa stanú novým motorom ekonomického rastu a posilňovania konkurencieschopnosti.

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu ako ústredný orgán štátnej správy pre oblasť informatizácie spoločnosti, vrátane tvorby politík jednotného digitálneho trhu, je hlavným koordinátorom tejto stratégie a zodpovedá za jej realizáciu v koordinácií a spolupráci s ďalšími ústrednými úradmi štátnej správy.

Téma digitálnej transformácie Slovenska bude ďalej pokračovať diskusným panelom Digitálna transformácia Slovenska, kde bude viacerí špičkoví slovenskí odborníci diskutovať o špecifických oblastiach/jednotlivých prioritách realizácie predstavenej stratégie.  

Videozáznam

 

Radoslav Repa

expert na digitálnu transformáciu
Radoslav Repa začal svoju profesionálnu kariéru ako štátny zamestnanec na Úrade vlády SR, kde neskôr pracoval ako riaditeľ odboru elektronických a sieťových služieb, pričom sa zameriaval predovšetkým na správu siete vládnej siete Govnet a Centrálneho digitálneho portálu Verejná správa poskytujúca elektronické služby občanom a podnikom, ktorú pomohol rozbehnúť v roku 2006. Potom pôsobil na ministerstve zahraničia ako konzultant pre rozvoj podnikových systémov IT a manažér štrukturálnych fondov IKT. Od začiatku roka 2009 pracoval v Stálom zastúpení Slovenska v Bruseli ako digitálny a kybernetický atašé, obhajoval národné záujmy a vyjednával dohodnuté stanoviská k stratégiám a legislatíve so zástupcami EÚ a ďalších členských štátov. Poča…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies