Staňte sa partnerom

James Waterworth

CCIA
James Waterworth is Vice-President, Europe for the Computer and Communications Industry Association (CCIA) advising members and policy makers on a wide range of issues including intellectual property, international trade and internet regulation. He brings with him more than a decade of experience in technology policy having held government affairs posts for Nokia, Cable and Wireless and Telefonica in Brussels and London.

As Director of Government Affairs for Nokia he lead calls for the European Union to create a Digital Single Market; a unified market to the advantage of business and consumers. He took Nokia into the field of internet policy for the first time. From 2007 to 2008 he worked for the Nokia CTO on media relations.

Between 2001 and 2005 he worked in London for Cable & Wireless and then Telefonica UK on telecommunications network regulation, most notably on the regulation of the wholesale broadband market and the structural separation of the former UK telecommunications incumbent BT.

Between 2009 and 2012 he was President of the European Digital Media Association.

He has a bachelor’s degree in Political Science and French from the University of Leeds and a master’s degree in European Politics from the University of London.
  • Diskusný panel: Bitka digitálnych platforiem   |   Jarná ITAPA 2016
    Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ je predo dvermi. Po inováciách, ktoré boli nosnou a prierezovou témou aktuálneho holandského predsedníctva, pokračuje Slovensko v podpore Jednotného digitálneho trhu, ktorý si zvolilo ako jednu zo svojich piatich hlavných priorít. Európa je v súčasnosti svedkom veľkého rozmachu v tejto oblasti. S rapídne sa zvyšujúcim využívaním elektronických služieb a digitálneho obsahu je však zároveň konfrontovaná s veľkým úspechom globálnych digitálnych platforiem. Aký je postoj Európy k platformám, ako Google, Facebook a pod. a aké má možnosti? Aké sú dopady na ekonomiku, spoločnosť, podnikanie, ale aj súkromie a bezpečnosť? Čo nás čaká vo vzťahu k „Internetu vecí“, smart autám a ďalším trendom? Túto veľmi zaujímavú situáciu a tému podrobne rozoberieme v našom paneli s celým spektrom zaujímavých hostí.

    Úvodné slovo:
    • Juraj Bárdy (hlavný dátový architekt pre SK eGov)
    • Dagmar Bošanská (koordinátor národnej stratégie pre implementáciu Jednotného digitálneho trhu)
                  Juraj Bárdy, Dagmar Bošanská: Digital platforms – Praise, fears and misconceptions
                 Prezentácia na stiahnutie

     


     
    • Martin Bailey, vedúci Digital Single Market Unit - DG CNECT, Európska komisia
                 Martin Bailey: Online Platforms Opportunities and Challenges for the DSM
                 Prezentácia na stiahnutie

     


     
    • Pascal Rogard, radca pre telekomunikácie, informačnú spoločnosť a poštové služby, Stále zastupenie Francúzska pri EÚ

                 Pascal Rogard: On Line Platforms – The approach of French Authorities
                 Prezentácia na stiahnutie


     


     
    • Gunther Grathwohl, radca pre telekomunikácie, informačnú spoločnosť a poštové služby, Stále zastupenie Nemecka pri EÚ
     



       


       


     







    DISKUSIA

     
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies