Registrácia Staňte sa partnerom

John Gilbert

Kanada , nezávislý konzultant
Má vyše 40 ročnú prax v oblasti radiokomunikácii, telekomunikácii, informačných technológii a manažmentu. Pracoval pre kanadskú vládu v oblasti manažmentu medzinárodných dohôd pre rádiokomunikácie a telekomunikácie. Jeho konzzultačné skúsenosti zahŕňajú národné informačné infraštruktúry, informačné technológie, technológie verejného prístupu, telekomunikačný rozvoj a tarifikácia, bezdrôtové a satelitné komunikácie, multimédialnu komunikáciu a dištančné vzdelávanie, telekomunikačné štandardy a architektúry a oblasť vládnych komunikácií.

Zastával dôležité výkonné pozície súvisiace s národnými telekomunikačnými politikami na úrovni kanadskej vlády vrátane pozície riaditeľa pre priemyselnú štruktúru, frekvenčnej politiky a generálneho riaditeľa National Telecommunications Branch a (od r.1984) generálneho riaditeľa Government Telecommunications Agency (GTA), neskôr najväčšieho kanadského vlastníka privátnej siete. Pracoval v kanadskej rade pre štandardizáciu, a bol podpredsedom telekomunikačného výboru pri Canadian Standards Association. Aako konzultant pokračoval v príprave materiálov k telekomunikačnej politike zahrňujúcej hlavnú správu kanadskej Information Highway Advisory Committee on access and affordability

Od roku 1978 úzko spolupracoval s ITU (International Telecommunication Union ) a ďalšími medzinárodnými organizáciami zameranými na telekomunikácie (Intelsat, Inmarsat, CTO) a bol kanadským zástupcom v Administratívnej rade ITU. Od roku 1984 bol výkonným sekretárom Maitlandskej komisie, kde mal dôležitú funkciu pri príprave návrhu dokumentu The Missing Link – základnej správy o rozvoji telekomunikáci, nad ktorou prijala záštitu ITU. Bol vedúcim kanadskej delegácie na konferencii vládnych splnomocnencovITU 1982 a konferencie  Mobile WARC 1987.Od 1991 po odchode do dôchodku bol členom súkromného sektoru kanadskej delegácií na ITU a UNESCO konferenciách. Pred odchodom do dôchodku bol predsedom oboch kanadských národných organizácií pre ITU/CCITT a ITU/CCIR. Ako súkromný konzultant pripravil niekoľko správ pre ITU vrátane dokumentu o rozvoji telekomunikačnej politiky (WTDC 94), financovaní telekomunikácií a strategickom plane pre ITU Development Sector (WTDC 98) a o univerzálnom prístupe (WTDC 2002). Naposledy pracoval na definícií projektu pre International e-development Resources Network, ktorá je hlavnou iniciatívou G8 DOT Force initiative.

Získal široké konzultačné skúsenostipri práci pre medzinárodné organizácie, vrátane Svetovej banky a COMNET-IT, a pracoval na príprave národných telekomunikačných stratégií a politík na Filipínach a Malte.

V súčasnosti je členom kanadského výboru UNESCO pre komunikácie a informácie.
  • Trendy v implementácii eGovernment projektov
    Príspevok sa zameria na prehľad vývoja prípravy a realizácií systémových zmien vyvolaných vládnymi dokumentami v rôznych krajinách sveta a ktoré súvisia s implemementáciou informačno-komunikačných technológií. Tieto technógie pri správnom uplatňovaní do praxe majú významný vplyv na rozvoj ekonomiky krajiny a ďalšie procesy - analyzujú ich viaceré medzinárodné organizácie (OSN, ITU, EK, ...).
  • The information society and Canada: policy fundations and Connecting Canadians
  • Data and informations Systems in Canadian Public Administration
    Following from the presentation given in Keynote 2, this presentation will focus on the use of information and communications technologies (including telecommunications) within the Government of Canada. The panelist will describe the layers of the common infrastructure in the government system. He will then summarize the underlying principles for the management and development of the common infrastructure, including user cooperation, procurement, standardization and privacy. Emphasis will be on the unique mechanisms that have been adopted based upon practical experience and best practice.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies