Staňte sa partnerom

Szabolcs Szekacs

European Commission, Informatics Directorate-General, European eGovernment Services (IDABC)
Szabolcs Szekacs je projektovým manažérom OSOR.eu projektov v riadiacom orgáne pre informatiku Európskej komisie. Cieľom projektu je napomáhať spoločnému využívaniu open source riešení pre verejnú správu v Európe. Tomuto napomôže vytvorenie virtuálneho miesta stretávania a skladu best practice projektov a open source aplikácií.
  • Repozitár EÚ riešení OS pre samosprávy, IDABC, Osor.eu   |   Kongres ITAPA 2009: Art of eServices
    Štátne a verejné správy v európskych krajinách sa pri úsilí poskytnúť svojim občanom a podnikateľom kvalitné eGovernment služby stretávajú s podobnými problémami. Právne a ekonomické prostredie je podobné, administratívne procesy sú porovnateľné, IKT riešenia sú však stále vyvíjané individuálne. Samozrejme, že vývoj rovnakého riešenia pre podobné problémy je drahá záležitosť. Prečo pretrváva vyvíjanie už existujúcich riešení? Prečo sa nepoučiť zo skúseností ostatných?
     
    OSOR.eu ponúka centrálne kontaktné miesto pre verejnú správu, kde je možné sledovať a naučiť sa best practices z vývoja alebo používania OSS aplikácií, podeliť sa o OSS riešenia a znovu využiť už vyvinuté aplikácie. Webová stránka poskytuje práve a technické nástroje, manuály a odborné štúdie, ktoré majú pomôcť zvýšiť používanie open source riešení štátnou správou.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies