Staňte sa partnerom

Mark Yates

IDC Government Insights, CEMA, Lead Analyst
Mark Yates zužitkuváva vo svojej úlohje v IDC viac ako desať rokov skúseností v marketingu a prieskumu trhu. Ako člen vládnych programov pre východnú Európu úzko spolupracuje s inými analytikmi na prognózach trhu a výdavkov, poskytuje strategické názory na to ako IT ovplyvňuje vládne rozhodnutia a pomáha obchodníkom a vláde optimalizovať ich technológie a trhové rozhodnutia. Pred nástupom do pozície analytika Yates pracoval ako komunikačný a školiaci konzultant pre spoločnosti v strednej a východnej Európe a vo Veľkej Británii. Pôsobil tiež ako dočasný marketingový riaditeľ IDC pre oblasť EMEA a strávil päť rokov ako marketingový riaditeľ IDC pre CEMA. Okrem propagácie produktov a služieb IDC pomáhal analytikom zmeniť komplikované prieskumy na porozumiteľné zhrnutia a tlačové správy. Na podujatich IDC vystupoval s  hĺbkovými prezentáciami na tému IT trhu. Yates má titul MA v komunikáciach z University of Oregon a titul bakalára z Iowa State University. Dokončil tiež prvé dve skúšky CFA® a prednáša  obchodnú stratégiu v súkromných vzdelávacích organizáciach.
  • Čas urobiť rozruch – nízky rozpočet na IT je zlý pre ekonomiku   |   Kongres ITAPA 2013: Putting IT together
    Prečo by Vám prednáška nemala uniknúť?
    Prednáška ponúka prekvapivý pohľad na investície do IKT na Slovensku. Z medzinárodnej perspektívy totiž vplýva, že Slovensko investuje do  IKT málo.
    Smutným faktom je, že  globálna konkurencieschopnosť Slovenska klesá. Investície do ITK sú pritom jedným z dôležitých faktorov rastu konkurencieschopnosti. Hoci to môže znieť prekvapivo, z vonkajšieho pohľadu vyplýva, že investície Slovenska do IKT už nestačia potrebám.  
    Prednášku poskytne špičkový analytik IDC Mark Yates, s viac ako desaťročnými skúsenosťami výskumu špeciálne zameraného na strednú a východnú Európu.


    Anotácia:
    Vlády medzi sebou súťažia. Súťažia o investície o talentovaných imigrantov a súťažia aj o lojalitu vlastných občanov. Úroveň IT rozvoja  - aj keď možno nie jediný faktor – predsa je dôležitá pre konkurencieschopnosť krajiny. Na Slovensku a vlastne v celej strednej a východnej Európe je táto úroveň príliš nízka. Prezentácia zhodnotí situáciu, odôvodňuje, že  rozpočet na IKT musí narásť a načrtáva, čo to znamená pre plánovanie dokiaľ sa to neudeje.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies