Staňte sa partnerom

Irina Zálišová

Agentura pro evropské projekty & management (EPMA), riaditeľka
PhDr. Irina Zalisova, EPMA Director, má univerzitné vzdelanie (filozofia, sociálne štúdie), skombinované s doktorandskými titulmi z programovania, sociálnych analýz a manažmentu. Jej profesionálna kariéra zahŕňa 29 rokov analytických aktivít v štátnej správe, komerčnej sfére (Národní statistický úřad, vydavateľstvo Ringier CZ, súkromné konzultácie pre malé a stredné podniky, hodnotenie kvality pre EU projekty) a neziskovej sfére; 15 rokov na top manažérskych pozíciach; 12 rokov sa venuje EU projektom a spolupráci; 10 rokov členkou tímu Európskej komisie pre hodnotenie a revíziu EU projektov v rámci  programov FPIST a INTERREG III C.

•    Členka Európskej poroty pre európsku eGovernmentAward 2007 a 2009;
•    Hodnotenie národných IKT projektov v rámci ROP, samosprávne portály pre výročné ocenenie Český národní zlatý erb, kontrola Českého národního integrovaného operačního programu 2007 – 2013 pre české Ministerstvo vnitra;
•    2007-2008 externý poradca pre Európsku radu/ CAHDE oneGovernment/eParticipation issues;
•    Od roku 2006 spoluorganizátor (s rakúskou Compute Society) 5 výročných medzinárodných konferencií Východoeurópske eGovernment dni;
•    Spoluzakladateľka českej národnej iniciatívy Česká PSI hliadka na opakované používanie informácií z verejného sektora (cast ePSI európskej platform), www.czechpsi.info
•    Členka Vedeckých výborov v medzinárodných networkoch (ERISA – Asociácia európskych regionálnych informačných spoločností, www.erisa.be, predsedkyňa eGov pracovnej skupiny;ELANET/EISCO, www.eisco2010.), členka Čestného a vedeckého výboru Európskeho kontrolného orgánu politických technológií (www.politech-institute.org)
•    Prednášajúca na európskych konferenciach, autorka štúdií a článkov publikovaných v českej a medzinárodnej tlači.
  • IKT monitor a európska Digitálna agenda   |   Kongres ITAPA 2012: Zaostrené na výsledky
    V európskych krajinách je dnes vytváraných a dostupných množstvo IKT indikátorov, či už zo štatistík alebo špeciálnych prieskumov. Množstvo dát vytvára značné vedomostné bázy, ktoré často nie sú využité správnym spôsobom, pretože nie sú prepojené s rozhodovacími procesmi. Na regionálnej úrovni je situácia ešte horšia. Skupina EU partnerov z projektu ONE, www.oneproject.eu, naštartoval otvorenú diskusiu o možných krokoch a spôsoboch zlepšenia situácie s ohľadom na regionálne IKT pozorovateľne. Tieto pozorovateľne môžu hrať závažnú úlohu, tým, že zabezpečia efektívne hodnotiace matrice pre odhad súčasného vývoja IKT v regióne, a tiež umožnia ľuďom zodpovedným za rozhodovanie predvídať ďalší vývoj a reagovať na spoločenské výzvy. Ako základné komponenty hodnotiacej matice spomeňme: Vedomostná báza, Verejné spravodajstvo, Zdravý rozum. S využitím skúseností jedného z partnerov projektu ONE prezentácia poskytne úvod do problematiky IKT pozorovateľní a ich miesto v európskej Digital Agenda.
  • PSI, opätovné využívanie PSI a PIAP v Európe   |   Kongres ITAPA 2005

    Public Sector Information (PSI) je jednou z politík Európskej únie a súčasťou stratégie podpory Informačnej spoločnosti (Information Society). Jej cieľom je odstrániť bariéry pri získavaní a opätovnom využívaní informácií verejného sektora, ktoré sú považované za významné ekonomické aktívum. K naplneniu tohto cieľa bola prijatá Smernica 2003/98/EC o opakovanom využívaní informácií verejného sektora.

    Public Internet Access Points (PIAP) - verejné prístupové miesta k internetu, je jedno z dôležitých implementačných opatrení Európskej únie v rámci programov eEurope a eEurope+ na zabezpečenie prístupu k informáciám uvedeným na internete aj pre občanov, ktorí nemajú počítač alebo prístup na internet vo vlastnej domácnosti. Týmto opatrením sa má minimalizovať digitálna priepasť medzi občanmi.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies