Staňte sa partnerom

Laurie Sweezey

Úrad regionálnej vlády provincie Ontario, Kanada, vedúca úseku eGovernment
Laurie Sweezey je vedúcou eGovernmentu v provincii Ontario, ktorá je najväčšou provinciou Kanady.

Od augusta 2000 je Laurie Sweezey hnacou energiou za cieľom vlády, aby sa provincia stala svetovým lídrom v elektronickom poskytovaní služieb.

Podriadená Úradu vedúceho informačného úradníka v rámci Sekretariátu Rady pre riadenie je Laurie Sweezey zodpovedná za priamu implementáciu vládneho programu pre Federálny portál. Táto úloha v sebe zahŕňa:

* vytváranie korporatívne architektúry a štandardov pre vývoj portálov;

* vyhodnocovanie a výber portálových produktov pre ich používanie ministerstvami, agentúrami, radami a komisiami;

* meranie výkonu a progresu na podnikovej úrovni;

* riadenie programu a IT pracovníkov v rámci vládnych inštitúcií a širokého verejného sektora pri implementovaní riešení e-governmentu;

* spoluprácu s partnermi v ostatných oblastiach, aby sa zabezpečila inter-operatibilita na všetkých úrovniach vládnych inštitúcií.

Počas svojej kariéry Laurie Sweezey pracovala v rôznych oblastiach podnikania, pričom hľadala príležitosti a možnosti riešenia všeobecných problémov podnikania prostredníctvom inovatívnych technologických aplikácií. Bola navrhovateľom spoločnej infraštruktúry a práce s počítačom založenej na základoch reengineengu podnikania.

Laurie Sweezey pracovala 18 rokov na úseku informačných technológií kanadskej Colnej a daňovej agentúry, ktorá je vládnou agentúrou federálnej vlády Kanady.

Je členom Rady vlády Ontaria pre posudzovanie architektúry a bola členom Riadiaceho výboru pre Government Online a Rady pre architektúru bezpečných kanálov pre Government Online. Je členom riadiacich výborov niekoľkých projektov provincie vrátane projektu poskytovania integrovaných služieb e-formuláre, e-obstarávanie a e-označenie a Spoločného portálu pre seniorov. Je pravidelným účastníkom na každoročnom zasadnutí Lac Carling Government a prednáša na konferenciách organizovaných verejným a súkromným sektorom.

Laurie Sweezey získala diplom v technolódii zdravia zvierat v roku 1980 a v roku 1985 absolvovala Program federálnej vlády pre systémové analýzy podnikania. Vo svojom voľnom čase sa venuje záhrade, cestovaniu, potápaniu a parašutizmu.

  • Vývoj od eGovernment po eOntario   |   Kongres ITAPA 2004
    Príspevok sa zameria na hlavné vývojové kvalitatívne a kvantitatívne zmeny pri vývoji informatizácie spoločnosti na úrovni Kanady ako aj najväčšej kanadskej provincie Ontário. Podrobnejšie sa bude potom zaoberať iba vývojom eGovernmentu, pričom sa budú prezentovať plánované ciele a dosiahnuté výsledky za doterajšie fázy. Taktiež budú prezentované najbližšie kroky pripravované vládou provincie Ontário v oblasti eGovernmentu. Na záver budú ponúknuté aj skúsenosti s riešením a odstraňovaním bariér a spomenuté úspešne realizované nosné projekty.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies