Staňte sa partnerom

Ján Sűli

Mestská časť Košice-Staré mesto, SR , starosta
Po ukončení Strojníckej fakulty Vysokej školy technickej v Košiciach (teraz TU) pracoval v Bytovom podniku mesta Košice, neskôr na krajskom riaditeľstve štátneho podniku Obchod s palivami v Košiciach.

V júni 1990 bol zvolený za predsedu Obvodného národného výboru Košice I a v novembri 1990 za starostu mestskej časti Košice-Staré Mesto. Staromestskí voliči mi dali svoj hlas a dôveru v štyroch voľbách.

Podarilo sa mu „postaviť na nohy“ funkčnú samosprávu v Starom Meste a v rámci decentralizácie zabezpečiť bezproblémový prechod stavebného úradu a matričného úradu zo štátnej správy na samosprávu. Rád by presadil prechod kompetencií v oblasti zdravotníctva, konkrétne sa to týka Polikliniky Staré Mesto a uvažuje aj o založení mestského športového klubu.

Zásadné body volebného programu na obdobie rokov 2002 až 2006:

* prevziať kompetencie pri reforme verejnej správy
* zrekonštruovať Mestskú krytú plaváreň
* dokončiť výstavbu parkovacích miest na Kuzmányho sídlisku
* zabezpečiť opravu budov materských škôl na území mestskej časti Košice-Staré Mesto
* vybudovať cyklistické chodníky v parku na Moyzesovej ulici

  • MÚ Košice - Staré mesto: Moderné riadenie rozpočtu samosprávy na príklade MČ Košice – Staré Mesto   |   Kongres ITAPA 2004
    Štrukturálne a organizačné zmeny samosprávy a štátnej správy sa vyznačuje trendom k fiškálnej decentralizácií. Predstavujeme možnosť využívania špičkových manažérskych nástrojov plánovania a riadenia výkonnosti organizácií, dostupný všetkým zložkám verejnej správy i samosprávy. Riešenie plánovania a napĺňania rozpočtu, pomocou moderných plánovacích nástrojov Business Intelligence – Cognos Enterprise Planning. Táto technológia je investične náročnou záležitosťou. Preto vzniklo konzorcium BITERAP založené firmami ako Microsoft, Finesoft, Cogent, Cognos, eTel, BIC, KPMG a Trenčianska Univerzita, ktoré toto riešenie ponúka vo forme ASP služieb za minimálny mesačný poplatok. Priemerná inštalácia v cene HW, SW a služieb predstavuje viac ako 2 mil. Sk, pritom mesačný prístup sa plánuje v réžii okolo 5000 Sk na klienta. Riešenie má vysokú rýchlosť a kumuláciu dát samospráv. Využitie plánovanej služby pre samosprávu: - príprava plánu a rozpočtu na základe skutočných nákladov na prevádzku a potreby - sústavné sledovanie plnenia plánu, porovnanie so skutočnosťou a korekcie - možnosť informovať voličov cez web
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies