Staňte sa partnerom

Matúš Turcsány

Solution Manager pre oblasť mobilných telekomunikačných sietí, Ericsson Slovakia s.r.o.
Narodený 22. septembra 1979 v Bratislave, vyštudoval odbor Telekomunikácie na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU Bratislava. Vo svojej vedeckej činnosti zameranej na výskum fyzickej vrstvy mobilných rádiových systémov pokračuje aj v súčasnosti ako externý spolupracovník KTL FEI STU, kde sa okrem iného venuje aj pedagogike. V spoločnosti Ericsson Slovakia pracuje od roku 2004 na pozícii Solution Manager pre oblasť mobilných telekomunikačných sietí. Je autorom a spoluautorom dvoch patentov v oblasti mobilných rádiových systémov budúcej generácie. Publikoval viacero vedeckých článkov a štúdii. V roku 2004 mu bola udelená cena Werner von Siemens Excellence Award za najlepšiu vedeckú prácu v SR za rok 2004.
  • Government Home Network - riešenie otázky mobilnej komunikácie pre potreby národnej bezpečnosti a civilnej ochrany   |   Kongres ITAPA 2008: Breaking with Traditions
    Komunikácia je jednou z najdynamickejšie sa rozvíjajúcou oblasťou spoločnosti. Zabezpečenie a dostupnosť komunikácie predstavuje pre oblasť národnej bezpečnosti a civilnej ochrany jeden zo základných pilierov efektívneho fungovania a úspešného plnenia stanovených úloh.
    Riešenie Government Home Network (GHN) od spoločnosti Ericsson predstavuje komplexné a modulárne riešenie pre komunikačné potreby národnej bezpečnosti a civilnej ochrany. Riešenie GHN je založené na koncepte mobilného virtuálneho operátora, ktoré je možné rozšíriť o dedikovanú vlastnú rádiovú prístupovú sieť (podľa štandardu GSM alebo UMTS), prípadne o úplne automómnu mobilnú sieť (riešenie QuicLINK od spoločnosti Ericsson).
    Koncept GHN ako mobilného virtuálneho operátora prináša viacero nesporných výhod, v prvom rade celonárodné pokrytie a dostupnosť služby v spolupráci s existujúcimi operátormi mobilných sietí. V prípade špecifických potrieb pokrytia, kapacity alebo priority je možné tieto jednoducho naplniť pripojením permamentných prípadne mobilných základňových staníc.
    Využitie existujúcich štandardizovaných technológii (GSM, UMTS) prináša výhodu vo forme výraznych úspor kapitálových aj prevádzkových nákladov ako aj veľmi jednoduchej obsluhy koncových zariadení (mobilných telefónov a modemov), keďže sa jedná o komerčné modely.
    Bezpečnosť a integrita služby sú zabezpečené v prvom rade internými mechanizmami v rámci jednotlivých štandardov (GSM, UMTS). Každý účastník je jednoznačne identifikovaný vlastnou SIM kartou. V prípade potreby vyššej bezpečnosti je možné pridať daľšiu vrstvu bezpečnosti na aplikačnej úrovni pre komerčné terminály, prípadne použitím špeciálnych terminálov.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies