Staňte sa partnerom

Budúcnosť elektronických dokladov na Slovensku – koncept MultiPass?

/ Prednáška
Videli ste film Piaty element? A pamätáte si scénu s herečkou Milla Jovovich, (vo filme postava LeeLoo s oranžovými vlasmi) ako všade, kam chce vstúpiť ukazuje kartičku so svojou fotografiou a hovorí jediné slovíčko, ktoré sa v novom svete naučila?  "Multipass".

Áno, tieto sci-fi scény, keď by na “všetko“ mal stačiť jediný doklad, sa nám zdali úsmevné. Ešte väčší úsmev na tvári by sa nám objavil, ak by tvorcovia filmu tento doklad implementovali na microSD kartu a tú vložili do mobilu. A keď by vám ukázali, že okrem elektronického občianskeho preukazu môžete mať na microSD karte v mobile aj elektronický vodičský preukaz, elektronický technický preukaz, elektronický preukaz poistenca aj biometrický pas, to  by ste len neveriacky krútili hlavou a tvrdili, že to nie je bezpečné a ani možné. Dej filmu sa odohráva v budúcnosti v roku 2263. Zdá sa, že experti v HPE by prekvapili nielen tvorcov filmu a už o 247 rokov skôr by vám chceli ukázať, akým smerom sa  vývoj v oblasti elektronických a identifikačných  dokladov posúva. Čo by nám, občanom, riešenie Multipass mohlo priniesť a akým spôsobom by ho mohli využívať služby eGovernmentu. Ak vás zaujíma technologické pozadie konceptu Multipass, stačí si prísť vypočuť prezentáciu Martina Mihálika, ktorý sa s vami rád podelí o detaily riešenia.
 

Martin Mihálik

DXC Technology
Mihálik Martin pôsobí ako Solution Architekt v DXC Technology Slovakia. Svoje vzdelávanie ukončil na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave v odbore Informačné systémy. Počas štúdia získal prvé profesijné skúsenosti v pozícií programátora-analytika pracujúceho pre Anasoft APR. Pracoval na projekte týkajúceho sa optimalizácie kvality procesov na montážnych linkách, pričom sa okrem programovania oboznámil aj s analýzou, návrhom a metodikou manažmentu kvality Six Sigma. Tiež, počas štúdia absolvoval študijný pobyt na Linneaus University, Vaxjo vo Švédsku. Po návrate zo Švédska pracoval popri škole v pozícií programátor na telco projekte pre CGI. Od ukončenia štúdia v roku 2012 pracuje v …
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies