Staňte sa partnerom

Data4Policy

/ Prednáška
Nové technológie vytvárajú veľké množstvo dát vhodných na analýzu a umožňujú rýchlejšiu výmenu informácií ako aj extenzívnejšie využitie výsledkov výskumov, dát a informácií, ktoré môžu byť použité na podporu vývoja stratégie.

Potenciál dát a veľkých dát pre verejnú politiku je ohromný. Možnosť používať zdroje nových a veľkých dát na „predpoveď v reálnom čase“ (nowcast) pre sociálne a ekonomické fenomény miesto čakania na oficiálne štatistiky, môže prispieť k oveľa reflexívnejším a adaptívnejším verejným stratégiam. Možnosť kombinovať a korelovať data sety pre rozličné fenomény prináša možnosti, ako lepšie porozumieť komplikovaným nepríjemným problémom, ktorým čelíme v čoraz zvýšenej forme. V súkromnom sektore máme viacero prípadov zaujímavého použitia veľkých dát, vo verejnej politike je ich menej. V prezentácií sa Vladimír Šucha, generálny riaditeľ Spoločného výskumného centra Európskej komisie, podelí o svoj pohľad na to, čo môžeme urobiť, aby sme lepšie využili tento potenciál.
 

Vladimír Šucha

Zastúpenie Európskej komisie v SR
Vladimír Šucha je od roku 2022 vedúcim Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. V roku 2021 bol vyslaný EK do UNESCO v Paríži a predtým, od roku 2012, riadil vedecký a poznatkový servis Európskej komisie - Spoločné výskumné centrum. V rokoch 2006-2012 pôsobil ako riaditeľ na generálnom riaditeľstve pre vzdelávanie a kultúru EK. Pred príchodom do Európskej komisie bol na viacerých pracovných pozíciách spojených s európskymi a medzinárodnými politikami. V rokoch 2005-2006 zakladal Agentúru na podporu výskumu a vývoja v Bratislave. V rokoch 2000-2004 bol členom slovenského tímu, ktorý v Bruseli vyjednával vstup Slovenska do EÚ. Paralelne sa venoval vedeckej a pedagogickej práci na Slovensku a viacerých miestach vo svete. Publikoval viac a…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies