Staňte sa partnerom

Aktuálny stav zámeru nadrezortného poskytovania cloudových služieb v dátových centrách štátu

/ Prednáška
Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
Aké služby ponúka vládny cloud a v akej sú kvalite? Kto využíva a plánuje využívať v najbližšej dobe vládny cloud ? Aké sú ďalšie pripravované služby vládneho cloudu?


Anotácia:
Aj rok 2015 bol z pohľadu rozvoja vládneho cloudu zaujímavý.  Prebiehala analýza stavu IKT, ktorá poskytla obraz o stave a rozmiestnení týchto technológii v štátnej správe. Ako výsledok projektu "IKT Infraštruktúra pre IaaS, časť 1" budú čoskoro do prevádzky zaradené prvé IaaS služby, s prvými pilotnými používateľmi. Okrem toho je aktuálne pripravovaných viacero migrácii do vládneho cloudu ... a slovenský vládny cloud je prvý vládny cloud na svete využívajúci doménu ".cloud".

 

Richard Hollý

Národné centrum zdravotníckych informácií
Richard Hollý sa kontinuálne venuje problematike Cloud Computingu vo verejnej správe SR od roku 2010 a je zakladajúcim členom iniciatívy „Cloud Computing vo Verejnej správe SR“, ktorá bola sformovaná pod záštitou ITAS a Ministerstva financií SR. Už niekoľko rokov sa významne angažuje v rôznych medzinárodných a národných projektoch. Počas svojho pôsobenia v segmente IT sa aktívne podieľal sa na vývoji niekoľkých technológií a projektov rozličného zamerania.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies