Staňte sa partnerom

Jozef Snopko

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, generálny riaditeľ Odboru IKT
Od ukončenia štúdia medzinárodných vzťahov a diplomacie sa venuje riadeniu strategických a rozvojových projektov kofinancovaných z medzinárodných finančných mechanizmov na Slovensku, aj v zahraničí. Špecializuje sa na riadenie v zmysle metodík PRINCE2 a ITIL. Je autorom viacerých štúdií a business modelov v oblasti IT, ako aj spoluautorom publikácie pre implementáciu architektúry TOGAF vo verejnej správe.

V súčasnosti pôsobí ako CIO na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Počas jeho pôsobenia získalo Ministerstvo niekoľko ocenení v oblasti IT.
 
  • Elektronické služby Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2015: No Borders
    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť? 
    Prednáška ponúkne prehľad 39 nových elektronických služieb vytvorených Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré uľahčujú nielen kontakt občana s úradmi, ale najmä zjednodušujú spôsoby, ako žiadať o sociálne dávky, na ktoré má občan nárok a tiež spôsoby, ako sa k nim dostať. 



    Prvé programové obdobie operačných programov informatizácie spoločnosti sa končí. Projekt Elektronické služby Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny, ktorý je zameraný na poskytovanie elektronických služieb v agende vyplácania dávok sociálnej pomoci a štátnej podpory je nasadený do produkcie.

    Cieľom projektu bolo okrem iného aj vytvorenie elektronických formulárov a napojenie vybudovaného systému Riadenia sociálnych dávok na základné piliere eGovernmentu a to Ústredný portál verejnej správy a základné registre, ako je Register fyzických osôb.

    Príspevok bude venovaný skúsenostiam z nasadzovania, integrácií a odozvám od klientov, ktorí služby už využili. Po prvý krát budú zverejnené štatistiky používateľov.
    Prednáška prinesie komplexný prehľad služieb v oblasti sociálnych dávok v rámci Slovenskej republiky aj prehľad 39 nových elektornických služieb pre občanov, ktoré im uľahčia žiadať o sociálne dávky či zjednodušuje cesty, ktorými sa k nim dostať.



     
  • Elektronické služby Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR   |   Jarná ITAPA 2015
    Projekt Elektronických služieb MPSVR SR je zameraný na sprístupnenie elektronických služieb občanom. Cieľom projektu je  zjednodušiť proces podávania žiadostí na úseku výkonu správy štátne sociálne dávky, sociálna pomoc a pomoc v hmotnej núdzi bez potreby návštevy úradu, eliminovať viacnásobné poskytovanie údajov od občanov, umožniť elektronickú obojsmernú komunikáciu pri vybavovaní žiadostí. Projekt umožní realizovať vzájomnú integráciu informačných systémov  a zaistí bezpečné a spoľahlivé spracovanie údajov.



Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies