Staňte sa partnerom

Steve Purser

ENISA, member of several Steering Boards and Advisory Committees
Steve Purser sa narodil v Anglicku. Získal BsC v chémii na bristolskej univerzite a PhD vo fyzikálnej chémii na východoanglickej univerzite. V roku 1985 začal pracovať v oblasti vývoja softvéru a neskôr pôsobil ako projektový manažér a konzultant. V rokoch 1993 až 2008 zastával pozíciu Chief Information Security Officer vo viacerých finančných inštitúciách. V decembri 2008 začal pracovať pre ENISA a v súčasnosti zodpovedá za všetky prevádzkové aktivity agentúry.

Steve je v súčasnosti členom viacerých riadiacich výborov a poradných komisii, čo okrem iného zahŕňa riadiaci výbor CERT EU a programový výbor EU centra pre kybernetické zločiny. V oblasti štandardov reprezentuje ENISA v pracovnej skupine ISO SC 27. Ako riaditeľ kľúčových prevádzok, pravidelne reprezentuje ENISA na medzinárodných konferenciách týkajúcich sa informačnej bezpečnosti.
Bol spoluzakladateľom 'Club de Securité des Systèmes Informatiques au Luxembourg' (CLUSSIL) a často publikuje články v odbornej tlači. Je tiež autorom Praktického návodu k správe informačnej bezpečnosti (A Practical Guide to Managing Information Security, Artech House, 2004).

 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies