Staňte sa partnerom

Roderick Schreuder

BiZZdesign, líder EA pre veľké inovačné programy IT
Ir. Roderick Schreuder, BiZZdesign, začal študovať Business Administration (obchodnú správu) na Wittenbergovej univerzite (USA) a štúdium Business Administration a informatiky dokončil na  Univerzite Twente (V Holandsku). Po skončení štúdia začal pôsobiť ako konzultant pre zmenu a transformáciu podnikania a v roku 2002 prišiel do BiZZdesign. Zapojil sa do strategickej transformácie niekoľkých popredných retailových bánk v Holandsku, predovšetkým do zakladania spoločných stredísk služieb a do inovácie IT prostredia. V posledných rokoch rozvíja svoju kariéru vo verejnom sektore. Vedie štátne organizácie pri nastavovaní postupov podnikovej architektúry (EA) a tiež pôsobí ako líder EA pre veľké inovačné programy IT.
  • Podniková architektúra (EA) v holandskej verejnej správe v praxi   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2016: Make IT Easy
    Prečo by Vám prednáška nemala uniknúť?
    Kto iný ako líder EA pre veľké inovačné programy IT by Vám mal priblížiť úspešnú podnikovú architektúru v holandskej verejnej správe? Roderick Schreuder sa zapojil  do strategickej transformácie niekoľkých popredných retailových bánk v Holandsku, predovšetkým do zakladania spoločných stredísk služieb a do inovácie IT prostredia. Ako sa mu všetko podarilo Vám už priblíži čoskoro vo svojej prednáške.


    Prípadová štúdia skúma spôsob, akým minister financií použil ArchiMate štandard na skonštruovanie aplikačného portfólia pre oblasť správy daní a ciel. Príklad demonštruje praktické použitie na modelovanie celého prostredia aplikačného portfólia so zmapovanými obchodnými procesmi a infraštruktúrou na ich podporu.

    Hlavnými stimulmi pre prípravu projektu bola potreba riešiť vyššiu úroveň počítačovej automatizácie, vyrovnať sa  s predchádzajúcimi systémami, komplexnými platformami a vysokými neflexibilnými nákladmi takým spôsobom, aby bolo možné garantovať kontinuitu, optimalizovať náklady (zvýšiť účinnosť a efektivitu) a vyrovnať sa so zmenou.

    Hlavné výsledky sa podarilo dosiahnuť na základe analýzy portfólia, ktorá odhalila aplikácie a služby, ktoré sa nepoužívajú a spotrebúvajú zdroje, kritické obchodné aplikácie s technickými problémami, vzájomné prepojenie medzi aplikáciami, ktoré je potrebné zlepšiť, aplikácie, ktorých údržba je drahá a ich prínos je zanedbateľný. Vďaka zisteniam sa podarilo pripraviť projekt na zlepšenie situácie, ktorý prispel k racionalizácii a optimalizácii prostredia.
     
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies