Staňte sa partnerom

Úvodný príhovor: Jednotný digitálny trh a Slovensko

/ Keynote
Európska komisia začiatkom mája navrhla vytvorenie Digitálneho jednotného trhu, aby významne pomohol európskej, ale aj slovenskej ekonomike.

Komisia chce odstrániť prekážky, ktoré bránia plnému využitiu digitálnych technológií. Potrebujeme celoeurópske telekomunikačné siete, digitálne služby, ktoré prekračujú hranice štátov, a vlnu európskych inovatívnych začínajúcich podnikov.

Slovensko sa na to potrebuje dobre pripraviť a využívať európske príležitosti, vrátane EÚ fondov na skvalitnenie elektronickej verejnej správy, dobudovanie IKT infraštruktúry, ale aj na vzdelávanie a podporu vedy.

Dušan Chrenek

Vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR
1/2012 -     Vedúci Zastúpenia Európskej komisie v Slovenskej republike 1/2007 - 12/2011 Vedúci oddelenia pre rozširovanie Generálne riaditeľstvo pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Európska komisia Brusel, Belgicko 7/2004 - 1/2007 Člen politickej jednotky vysokého predstaviteľa EÚ - generálneho tajomníka Rady EÚ Javiera Solanu Generálny sekretariát Rady EÚ Brusel, Belgicko 10/2003 - 6/2004 Zástupca stáleho predstaviteľa v Politickom a bezpečnostnom výbore EÚ Stále zastúpenie Slovenskej republiky pri EÚ Brusel, Belgicko 12/2002 - 9/2003 Zástupca riaditeľ odboru analýz a plánovania Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky (MZV SR) Bratislava, Slovenská republika 2/2002 - 11/2002 Riaditeľ kancelárie št…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies