Staňte sa partnerom

Lukáš Lukáč

Ministerstvo financií SR, riaditeľ Odboru riadenia Operačného programu Informatizácia spoločnosti
Lukáš Lukáč je riaditeľom odboru riadenia OPIS na Ministerstve financií. Pôsobil na viacerých pozíciach súvisiacich s manažovaním prostriedkov EÚ, rovnako ako v Národnej agentúre pre rozvoj malého a stredného podnikania. Ako konzultant pracoval aj J&T Finance Group.
  • Implementácia PO7 OPII začína! Aké sú rozdiely medzi OPIS a OPII projektami?   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2015: No Borders
    Rozbieha sa implementácia prioritnej osi 7 OP II. OP II prináša nielen nové témy, ktorými reaguje na trendy v IT ale prináša aj zmeny v spôsobe implementácie projektov. Prednáška prinesie informácie o hlavných zmenách v porovnaní so súčasným programovým obdobím.



     
  • Rozvoj informačnej spoločnosti v novom programovom období 2014-2020.   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2014: Future is TODAY
    Ako jeden z prvých desiatich operačných programov na čerpanie eurofondov od roku 2014 v rámci celej Európy dnes Európska komisia schválila Operačný program Integrovaná infraštruktúra. Ide o strategický dokument, prostredníctvom ktorého budú najbližších desať rokov čerpané peniaze z fondov Európskej únie na dopravu a rozvoj informačnej spoločnosti na Slovensku.

    V rámci operačného programu bude MF SR plniť úlohu sprostredkovateľského orgánu zodpovedného za Prioritnú os 7 Informačná spoločnosť, ktorej cieľom bude rozvíjať projekty Operačného programu Informatizácia spoločnosti zo súčasného programového obdobia, ako aj implementácia najnovších trendov v oblasti digitálnej ekonomiky.

    Prostriedky budú investované do rozvoja elektronických služieb pre občanov a podnikateľov, riešenie komplexných životných situácií, cezhraničnej interoperability a zvýšenie dostupnosti údajov verejnej správy prostredníctvom otvorených dát. Zároveň bude prostriedkami IKT podporená prebiehajúca reforma verejnej správy, vrátane ďalšieho rozširovania vládneho cloudu. V neposlednom rade by sa malo z vyčlenených prostriedkov pre Prioritnú os 7 zabezpečiť pokrytie všetkých domácností širokopásmovým internetom s rýchlosťou minimálne 30 Mbit/s.

  • Priority informatizácie v novom programovom období   |   Kongres ITAPA 2013: Putting IT together
    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
    Od prednášajúceho sa dozviete koho a ako bude Európska komisia podporovať do roku  2020. Ako sa môže pohnúť informatizácia verejnej správy u nás dopredu, ak dokážeme predložiť zmysluplné projekty?


    Anotácia:
    Rozvoj informačnej spoločnosti je jednou z priorít EK aj pre nové programové obdobie 2014 – 2020. Prezentácia bude zameraná na predstavenie prioritných oblastí EK a Slovenskej republiky. Bude odprezentovaná vízia rozvoja eGov do roku 2020 s poukazom na navrhované strategické ciele, ktoré sú v súlade so siedmimi piliermi Digitálnej agendy pre Európu. Predstavené  budú investičné priority a špecifické ciele. Predstavený bude taktiež aktuálny stav a ďalšie kroky v oblasti prípravy nového programového obdobia.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies