Staňte sa partnerom

eParticipation a ako IKT menia základy politických procesov a demokracie

/ Keynote
Pozor! Demokracia je ohrozená!

Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
Pretože téma je nanajvýš aktuálna a vážna. Posledné voľby v európskych krajinách totiž ukazujú nezáujem ich občanov o politiku, čo je priamou hrozbou demokracie. Ako tento trend zvrátiť?


Anotácia:
Nezáujem občanov o politiku ohrozuje demokraciu. Európska únia sa snaží cez viaceré výzvy aktivovať eParticipáciu, ktorú považuje za najlepšie riešenie ako “znovupresadiť” demokraciu do každodenného života občanov. Aby ľudia opäťzískali dôveru k svojim vládam, treba ich aktivizovať v rôznych komunálnych diskusiách i petíciách.


Sylviane Toporkoff

Global Forum
Toporkoff je nielen odborníčkou na Research & Consulting v Európe, USA a na celom svete v oblasti informačnej spoločnosti a public policy, ale špecializuje sa aj na ekonomické a strategické medzinárodné partnerstvá pre priemysel a miestne samosprávy, regulácie telekomunikačného priemyselu a na spropagovanie eBusiness a eDemokracie. Doktorka je naviac expertom UNESCO pre sub-komisiu "Communication New Technologies and Socio-Cultural stakes" a držiteľom ocenenia "Chevalier légie cti". Doktorka Toporkoff je hlavným organizátorom mnohých medzinárodných fór ohľadom formovania budúcnosti prostredníctvom nových informačných a komunikačných technológií, ktorých pravidelnými účastníkmi sú top manažéri medzinárodných spoločností, organizácií…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies