Staňte sa partnerom

Sir Andrew Dillon

The National Institute for Health and Care Excellence (NICE), UK

Andrew Dillon je výkonný riaditeľ Národného inštitútu pre klinickú kvalitu (NICE). NICE stanovuje štandardy zdravotnej starostlivosti pre Národnú zdravotnícku službu v Anglicku a Walese.

Vyštudoval Univerzitu v Manchestri v roku 1975 a zastával niekoľko vyšších riadiacich pozícií v Národnej zdravotnej službe Spojeného kráľovstva vrátane funkcie generálneho riaditeľa nemocnice Royal Free Hospital a výkonného riaditeľa Heathcare NHS Trust sv. Juraja, čo sú aj akademické centrá v Londýne. Bol členom Rady federácie NHS Trust a prispel k národnej politike prideľovania finančných prostriedkov na výskum a vývoj v NHS (National Health Service – Národná zdravotná služba). Je členom medzinárodného panelu Ministerstva zdravotníctva Spojeného kráľovstva a jeho pracovnej skupiny pre zdravotníctvo.

Skúsený rečník, prispel na početných medzinárodných politických fórach, vrátane OECD posúdenia prístupov k zavádzaniu nových a vznikajúcich technológií súvisiacich so zdravím a Európskou komisiou financovaný projekt európskej spolupráce v oblasti hodnotenia intervencií v oblasti zdravia. V súčasnosti je nevýkonným riaditeľom HTAi, medzinárodnej spolupráce agentúr, jednotlivcov a korporácií zapojených do vývoja a aplikácie hodnotenia zdravotníckych technológií.

Bol pri založení NICE ako jeho zakladajúci výkonný riaditeľ v roku 1999.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies