Staňte sa partnerom

Lenka Usačevová

DXC Technology, IT solution architect

Lenka Usačevová pracuje v DXC Technology Slovakia od roku 2006 na pozícii IT solution architekt a to pre oblasť designu a dodávky riešení pre sektor finančných služieb. Jej hlavnou oblasťou záujmu je analýza biznis požiadaviek klienta, návrh biznis procesov aj design funkčných a technických vlastností IT riešení – nové bankové aplikácie, procesná integrácia aplikácií, dátové reporty a analýzy pre klientov z finančného sektora na Slovensku. V minulosti pracovala aj na viacerých projektoch v oblasti vývoja nových aplikácií pre rôzne banky v Českej republike. Získala profesné certifikáty Prince2 certified practitioner a ITIL v3 certified.

  • Okamžité platby TIPS a mobilné eID občana   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2018: Hacking the Future

    Ako by mohla v budúcnosti fungovať efektívna verejná správa, konkrétne v oblasti výberu poplatkov a úhrad za poskytnuté služby? 30. Novembra 2018 bude uvedená do prevádzky nová celoeurópska platobná platforma Target Instant Payment Settlement. Okamžité platby TIPS zrealizované v reálnom čase s dostupnosťou 24 hodín denne majú potenciál nahradiť hotovosť a šeky. Počas prezentácie sa dozviete ako by mohla fungovať okamžitá platba v prospech organizácie, ktorá má bankový účet vedený v Štátnej pokladnici. Výhodou okamžitých platieb TIPS sú okrem spracovania platby v reálnom čase aj nízke transakčné náklady, čo môže priniesť štátu a verejnej správe nemalé úspory.

    Ako ďalšiu konkrétnu víziu budúceho fungovania efektívnej verejnej správy, predstavíme službu Mobilné eID občana a jej využitie pri prístupe k elektronickým službám. Mobilné eID umožní identifikáciu a viacfaktorovú autentifikáciu občana na diaľku z pohodlia domova, pričom jediné zariadenie potrebné pre prístup k elektronickým službám verejnej správy bude mobilný telefón. Občan si bude môcť aktivovať  mobilné eID asistovane pri preberaní občianskeho preukazu s čipom, alebo kedykoľvek samoobslužne online spôsobom. Identifikáciu občana a jej overenie  v elektronickom prostredí zaručí  natívna aplikácia v mobile a rozšírený autentifikačný server Ministerstva vnútra SR.

    Videozáznam

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies