Staňte sa partnerom

Martin Sůra

Atos IT Solutions and Services na Slovensku, Generálny riaditeľ

Martin Sůra (45) zastáva pozíciu Generálneho riaditeľa a konateľa pre Slovenskú a Českú republiku od 5.júna 2017.

Pred prijatím tejto funkcie v spoločnosti Atos IT Solutions and Services, s.r.o., pracoval Martin posledné 4 roky ako Generálny riaditeľ v spoločnosti Hewlett Packard Enterprise Slovakia, s.r.o..

Po nástupe do HP/HPE v roku 1998, pracoval Martin Sůra na pozícii Enterprise Account manažér a Dealer manažér ako prvý zamestnanec divízie, ktorá sa venovala podnikovým riešeniam na Slovensku.

Od roku 2003 sa stal District manažérom pre verejný sektor TSG Sales, pričom bol zodpovedný za celé HP portfólio vrámci verejného sektora na Slovensku.

Martin Sůra neskôr zastával niekoľko obchodných pozícií v regióne strednej a východnej Európy, Stredného východu a Afriky.

V roku 2006 sa stal riaditeľom pre oddelenie verejného sektora v regiónoch strednej a východnej Európy, Stredného východu a Afriky.

Vrámci rokov 2008-2009 bol Martin na pozícii Obchodného riaditeľa pre „Consulting and Integration“ vrámci regiónu strednej a východnej Európy a nasledujúci rok sa stal Country Sales Lead pre divíziu Enterprise Services HP Slovakia.

V roku 2010 bol Martin Sůra vymenovaný do pozície Country Director divízie Enterprise Services HP Slovakia zodpovedný za riadenie divízie Enterprise Services, ktorá zastrešovala „System Integration“, „Consulting“ and „Outsourcing“, „Applications development and management“ na Slovensku.

V máji roku 2013 sa stal Generálnym riaditeľom a Enterprise Group lídrom v Hewlett-Packard Slovakia, s.r.o. (lneskôr premenovanou na Hewlett Packard Enterprise Slovakia, s.r.o.).

Počas týchto rokov, popri pracovania pre HP/HPE, bol Martin tiež členom Prezídia vrámci IT Asociácie Slovenska od roku 2012 a od roku 2014 sa stal členom dozornej rady Americkej obchodnej komory a Prezidentom organizácie Junior Achievement SR, kde pôsobil až do konca roku 2016.

V súčasnosti je členom dozornej rady organizácie Junior Achievement SR.

Martin Sůra hovorí plynule anglicky a rusky. Medzi jeho záľuby patria najmä športy ako je maratón, či golf, a tiež obľubuje cestovanie.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies