Staňte sa partnerom

Aktuálny stav informatizácie verejnej správy na Slovensku

/ Prednáška
enerálna riaditeľka Sekcie riadenia informatizácie p. Martina Slabejová predstaví súčasný stav v oblasti eGovernmentu ako jednej z najprogresívnejších oblastí rozvoja digitálneho Slovenska, prislúchajúci akčný plán tohto rozvoja a aktivít súvisiacich s akčným plánom. Oboznámi účastníkov s aktuálnou činnosťou sekcie riadenia informatizácie, s kľúčovými trendami a  doterajšími  skúsenosťami a úspechmi z implementácie riešení v oblasti rozvoja eGovernmetu.

Na základe rastu hodnoty skóre DESI (rebríčku európskeho merania Indexu digitálnej ekonomiky a spoločnosti) označila tento rok Európska komisia Slovensko spolu so Slovinskom za najrýchlejšie napredujúce krajiny v hodnotení.

Všetky kroky, ktoré realizujeme a následné presne cielené investície v oblasti rozvoja informatizácie spoločnosti prinášajú postupne výsledky a pokrok. Na Slovensku je eGovernmentu a digitalizácii venovaná systematické pozornosť.  

Od roku 2007 sa spustila príprava projektov, ktoré boli financované prostredníctvom európskych štrukturálnych fondov cez Operačný program Informatizácia spoločnosti. V súčasnosti tento rozvoj informatizácie pokračuje prostredníctvom financií z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 -2020.

Slovensko má vysoké ambície v premene na modernú, digitálne vyspelú krajinu. Je to náročná, dlhá, neľahká ale jediná cesta ako byť súčasťou modernej Európy.   

Záznam z vystúpenia
 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies