Staňte sa partnerom

Smart City Poprad

/ Prednáška

Koncept „Smart cities- inteligentných miest“ je výraznou možnosťou ako reagovať na výzvy 21. storočia, akou je robotizácia, 4 priemyselná revolúcia, internet vecí, robotizácia, umelá inteligencia, blockchainová technológia, IKT, open data, mobilita, enviroment a iné.

Mesto Poprad v roku 2016 prijalo Program rozvoja mesta s výhľadom do roku 2040, ktorý bol koncipovaný ako rozvojová stratégia, ktorá definuje mesto ako Smart city v piatich základných špecifických cieľoch, Smart ekonomika, Kvalita života, Cestovný ruch, Partnerstvo a Smart governance. V rámci Smart ekonomiky sme napr.  zadefinovali prioritu Ekomesta a energetická bezpečnosť s opatrením Energetická sebestačnosť územia s cieľom koncepčne riešiť energetiku na území mesta rešpektujúc lokálne podmienky a potenciály, čo je predpokladom na stabilný a udržateľný rozvoj.

Záznam z vystúpenia

Igor Wzoš

Smart City Cluster
Vyštudovaný sociológ a nadšenec pre smart energy.1. zástupca primátora mesta Poprad, poslanec mestského zastupiteľstva, poslanec VÚC Prešov,  člen komisie regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a kultúry. V rámci mesta Poprad sa venuje energetike, smart city a školstvu. Stál pri zrode Popradskej energetickej spoločnosti  a združenia Slovak Smart City Cluster. Spoluautor Programu rozvoja mesta Poprad s výhľadom do roku 2040.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies