Staňte sa partnerom

Anja Wyden Guelpa

kancelárka kantónu Ženeva
Anja Wyden Guelpa bola prvou ženou zvolenou do úradu štátneho kancelára Ženevy v roku 2009 a v roku 2013 bola zvolená druhýkrát.

Fascinovaná inováciami a zmenou ako prirodzeným prírodným procesom začala svoju kariéru ako projektová manažérka na Štátnom sekretariáte pre ekonomické záležitosti. Neskôr pracovala v IBM Business Consulting,  kde poskytovala poradenstvo štátnej správe a súkromným spoločnostiam v oblasti stratégie a manažmentu zmeny. V roku 2003 začala pracovať v ženevskej štátnej správe, najskôr ako zastupujúca riaditeľka, neskôr ako generálna riaditeľka oddelenia sociálnej politiky. Na tejto strategickej pozícii, kde sa križujú politické záujmy a služby občanom, modernizovala viaceré procedúry a usmernenia týkajúce sa sociálnych dávok, čo viedlo k efektívnejšej distribúcii.  

Spoločne s riaditeľmi štátnych oddelení riadi Anja Wyden Guelpa otázky a projekty týkajúce sa modernizácie štátnej správy. Zodpovedá za organizáciu politických práv, volebný proces a voľby na úrovni samospráv, kantónov a federácie. Okrem iného vedie významné inovatívne projekty ako sú filantropické partnerstvá verejných a súkromných subjektov alebo podpora aktívneho zapojenia mladých do verejných diskusií.
 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies