Staňte sa partnerom

William Mccluggage

nezávislý poradca v oblasti technologických a podnikateľských zmien pre štátne rezorty a súkromné spoločnosti
Bill McCluggage v súčasnosti pôsobí ako nezávislý poradca v oblasti technologických a podnikateľských zmien pre štátne rezorty a súkromné spoločnosti.

V roku 2013 sa stal prvým írskym vládnym CIO, predtým pôsobil ako zástupca CIO anglickej vlády a výkonný riaditeľ pre IT stratégiu v britskej vláde, riaditeľ eGovernmentu a CIO pre severné Írsko a CTO pre EMC Systems UK Ltd.  Bol zapojený do rozvoja britského vládneho programuG-Cloud a pôsobil ako SRO pre britský program bezpečnej identity, ktorý je v súčasnosti známy ako GOV.UK.Verify.

V pozícií dublinského CIO podporoval reformný program írskej vlády, rozvoj efektívnejších a účelnejších digitálnych služieb a promoval open data, data sharing a big data analytics.

Dublinskú pracovnú pozíciu opustil, aby sa mohol stať nezávislým poradcom pre rozvoj a implementáciu digitálnej verejnej správy, strategický podnikateľský rozvoj a technologické zmeny v oblastiach cyber security, cloudových technológií, smart miest a správu informácií. Je súkromným podnikateľom so sídlom v Catalyst Inc (bývalý  Northern Ireland Science Park), Belfast, predseda pobočky BCS v severnom Írsku a je členom viacerých technologických poradných výbor vo Veľkej Británii.

V roku 2007 sa stal hosťujúcim profesorom na Ulster University Business School a je autorizovaným inžinierom, členom vedeckej spoločnosti pri BCS (súdnoznalecký inštitút pre IT), členom Inštitútu pre strojárenstvo a technológie a čestným občanom Ctihodnej spoločnosti  informačných technológov a Mesta Londýn.
  • Demystifikácia digitálnych služieb - dôležitosť získania podpory a akceptácie od užívateľov   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2016: Make IT Easy
    Termín „digitálna transformácia“ je fráza, ktorá sa čoraz častejšie používa vo všetkých obchodných odvetviach, vrátane čoraz vyššieho počtu úradov verejnej správy a tento termín takmer nahradil „eGovernment“. Vo svojej najjednoduchejšej forme zahrńa redizajn webového rozhrania občanom, skutočná digitálna transformácia však znamená oveľa, oveľa viac. Pomáha uskutočňovať ďalekosiahle zmeny v zákulisných funkciách ako sú verejné obstarávanie, financie, HR a IT, a čo je pravdepodobne dôležitejšie, ak je správne uskutočnená, môže radikálne zlepšiť funkčnosť služieb a skúsenosť občana so štátnou správou.  
    Prezentácia sa bude venovať digitálnej transformácii z pohľadu odborníka. Pomôže demystikovať termín tým, že popíše, ako vznikla digitálna transformácia v britskej a írskej štátnej správe. Bill McCluggage bol vysoko postavený funkcionár v oboch štátnych správach a pomáhal uskutočniť viacero iniciatív digitálnej transformácie, v prezentácii tak poskytne náhľad na niektoré nástrahy ako aj faktory úspechu projektov digitálnej transformácie.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies