Staňte sa partnerom

Identita a šifrovacie mechanizmy v kontexte digitálnej suverenity

/ Prednáška

Kľúčové aspekty digitálnej suverenity budú kontrola IKT a nové technológie a paradigmy predovšetkým v oblasti mobilných technológií a cloud computingu. Tieto aspekty sú zároveň tými najťažšími bezpečnostnými výzvami. Priesečník týchto oblastí bude v nasledujúcej dekáde hlavným faktorom pri získavaní poprednej pozície alebo dominancie v oblasti IKT. S digitálnou suverenitou a medzinárodnými dohodami, TTIP bude rozhodujúce. Dopad Safe Harbor tomu dodá ešte viac komplexnosti.

Zdá sa, že Európa prehráva v globálnom nastavení, v ktorom sa Amerika sústreďuje na veľké a priemyselné softvéry a systémy a Ázia vedie v hardvéri, keďže pracovné a enviromentálne podmienky sa nepremietajú do produktov.
Európa je jeden z najväčších trhov a stále bojuje so svojou pozíciou v tejto hre. Potreby zákazníkov a bezpečnosť, rovnako ako ochrana dát a bezpečnosť dôverných informácií môžu byť oblasti, v ktorých má Európa dobré šance, nakoniec to ale celé bude o kontrole. Niektoré z kľúčových faktorov tejto kontroly sa premietnú do dôležitých detailných aspektov a nových IKT paradigiem ako sú mobilný a cloud computing a dokonca môžu byť nakoniec dominantné.


 

Reinhard Posch

Úrad spolkového kancelára, Rakúsko
VZDELANIE Dipl.- Ing. Dr. Techn. Technická Univerzita Graz, Rakúsko PROFESIONÁLNA KARIÉRA 1971-1979 Výskumné centrum Graz 1974-1984 docent - Univerzita pre technológie, Graz 1979 pobyt na Sperry Univac (Roseville, MN, USA) 1984 habilitácia na prednášajúceho pre "Aplikované informačné procesy a informačné technológie" 1984 profesor pre "Aplikované informačné procesy a komunikácie" 1986 - vedúci Inštitútu pre aplikované informačné procesy a komunikačné technológie pri Univerzite pre technológie v Grazi 1999 riaditeľ pre výskum Rakúskeho centra pre technológie informačnej bezpečnosti (A-SIT) 2001 Chief Information Officer, rakúska spolková vláda  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies