Staňte sa partnerom

Elektronický formulár ako efektívny prostriedok komunikácie eGovernmentu

/ Prednáška
Prečo by vám prednáška nemala uniknúť? 
Prednáška vám priblíži elektronickú komunikáciu občana s verejnou správou, povie vám viac o tom, ako môže byť takýto typ komunikácie jednoduchý a efektívny na čo je dobrý inteligentný elektronický formulár.


Súčasné požiadavky na elektronickú komunikáciu vyžadujú použitie širokého spektra rôznorodých elektronických kanálov a prístupových zariadení. Maximálny dôraz sa kladie na efektivitu a pohodlie z hľadiska používateľa. Vysoko efektívnym nástrojom pre elektronickú komunikáciu občana s verejnou správou sú inteligentné elektronické formuláre, ktorými je možné zabezpečiť významnú nezávislosť od komunikačných kanálov a zároveň znížiť náklady poskytovateľov služieb na podporu rôznych platforiem.

Elektronický formulár je základným prostriedkom pre výmenu štruktúrovaných údajov, ktoré sú požadované pre realizáciu správnej agendy v rozsahu sprístupnenej elektronickej služby. Okrem vizuálnej reprezentácie je jeho súčasťou aj súbor splnených noriem v súlade  s Výnosom o štandardoch pre ISVS a podpora pre technologickú integrovateľnosť. Špecifická funkčnosť elektronického formulára je odvodená od zamerania projektu a často si vyžaduje vysoko profesionálny prístup nielen na analytickej, ale aj na technologickej úrovni.

Inteligentný elektronický formulár, ktorého vývoj, integrácia a použitie nebude znamenať žiadne komplikácie v akejkoľvek fáze jeho životného cyklu, ale používateľovi poskytne komfortnú možnosť komunikovať na proaktívnej úrovni je najvyššou métou efektivity.



 

Daniela Navrátilová

FormServices
Po absolvovaní štúdia odboru geodézia a kartografia na STU v Bratislave v roku 1992 nastúpila do Výskumného ústavu geodézie a kartografie v Bratislave. Tu spolupracovala pri vývoji, testovaní, zaškoľovaní a nasadzovaní aplikačného programového vybavenia pre kataster nehnuteľností. Začiatkom roku 2007 bola menovaná za riaditeľku ústavu. V tomto období zastupovala rezort ÚGKK SR pre oblasť štandardizácie v rámci informatizácie verejnej správy, spolupracovala pri tvorbe koncepcií, nových projektov a metodík. Súčasne publikovala články v odborných periodikách a úspešne prezentovala výsledky práce ústavu a rezortu na domácich a zahraničných podujatiach s témou geodézia, kartografia, kataster a geoinformatika. Od roku 2009 bola zamestnancom MŽ…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies