Staňte sa partnerom

Elektronická zbierka zákonov – SlovLex

/ Prednáška
Prečo by vám nemala prednáška uniknúť?
Nepretržitá dostupnosť k slovenským zákonom, sprehľadnenie platnej legislatívy  a ľahší prístup k autorizovanému konsolidovanému zneniu našich zákonov. To všetko je možné vďaka ich elektronickej verzii, dostupnej online vďaka Právnemu a informačnému portálu SlovLex. 


Anotácia:
Cieľom prednášky je oboznámiť poslucháčov s prínosmi a funkcionalitou projektov SLOV-LEX a Portálu právnych informácií.

Hlavným cieľom projektu je autorizácia textov právnych predpisov v elektronickej forme a postupné povýšenie elektronickej formy na záväznú prostredníctvom e-legislatívy. Obsah informácií bude štátom garantovaný, postupne nahradí papierové zbierky.

Projekt SLOV-LEX je  založený na dvoch vzájomne prepojených informačných systémoch:

eZbierka - informačný systém na poskytovanie záväzných elektronických konsolidovaných znení právnych predpisov a iných noriem, adresátom práva

eLegislatíva - informačný systém pre riadenie procesov vo všetkých fázach legislatívneho procesu vybavený pokročilými editačnými nástrojmi pre tvorcov legislatívy.

Projekt Portál právnych informácií rozširuje projekt SLOV-LEX o procesy spracovania ďalších typov právnych noriem.



 

Miloš Matúšek

Ministerstvo spravodlivosti SR
Matúšek Miloš, JUDr., Absolvent Právnickej fakulty Trnavskej univerzity. V minulosti pracoval v súkromnej sfére v oblasti IT. Od roku 2009 pracoval na Ministerstve spravodlivosti SR ako vedúci oddelenia JASPI, od roku 2012 je riaditeľom odboru Slov-Lex. Popri práci v roku 2011 nastúpil na doktorandské štúdium na Paneurópskej vysokej škole. Predmetom jeho odbornej práce sú predovšetkým aktuálne otázky legismatiky, vednej diciplíny, ktorá sa skúma možnosti využitia moderných informačných technológií v procesu tvorby a publikácie práva.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Pavol Zarevúcky

Atos IT Solutions and Services
Absolvent Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, promoval na Elektrotechnickej fakulte v odbore Elektronické počítače a Doplňujúcom pedagogickom štúdiu. Počas štúdia pracoval ako programátor v oblasti výskumu v oblasti  návrhu integrovných obvodov, následne produktu Printex,  v zahraničí produktu Insuranec 3000, video call centra Telesozial. V spoločnosti SWH a Siemens Business Services bol projektovým manžérom vývoja poistného systému Union,  projektov  kontaktného centra spoločnosti Eurotel a ZSE,  projektov Notárskych registrov - archívu a Jednotných pracovísk Ministerstva vnútra. Od roku 2010 pôsobil v spoločnosti Siemens IT Solutions and Services ako  riaditeľ Professional Services. V spoločnosti Atos pôsobí v ob…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies