Staňte sa partnerom

Martin Terkovič

ICZ Slovakia , Generálny riaditeľ
Martin Terkovič je generálnym riaditeľom spoločnosti ICZ Slovakia a. s. V odbore IT technológií pôsobí od roku 1998. Od roku 2003 pôsobil ako riaditeľ IT spoločnosti Exprit, ktorá sa neskôr stala súčasťou skupiny ICZ. Počas svojej profesionálnej kariéry p. Terkovič vybudoval z malej, takmer rodinnej firmy úspešnú spoločnosť, ktorá už niekoľko rokov pracuje na projektoch celoslovenského významu a stala sa spoľahlivým partnerom vo verejnom obstarávaní organizácií verejnej správy SR. 
 
  • Projekt Elektronický systém monitoringu osôb   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2015: No Borders
    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
    Projekt Elektronický systém monitoringu osôb (ESMO) vstupuje do praktického života. Riaditeľ dodávateľskej spoločnosti ICZ Slovakia priblíži, čo všetko spusteniu projektu do praxe v rámci Slovenskej republiky predchádzalo, ako aj to, aké podmienky bolo nevyhnutné splniť pre jeho úspešnú realizáciu a implementáciu. 

     
    Anotácia:
    Inovatívna služba “Elektronický monitoring obvinených a odsúdených osôb” umožňuje flexibilnejšie udeľovanie alternatívnych trestov (napr. domáce väzenie, monitorovanie dodržiavania zákazu priblíženia sa k inej osobe a lokalite, dodržiavanie určených hodín pobytu na pracovisku, ako aj sledovanie konzumácie alkoholických nápojov či omamných látok, a pod.). Tieto tresty sú výrazne efektívnejšie v náprave odsúdených, než ich umiesťovanie v nápravnom zariadení. Využitie e-služieb projektu pokrýva aj také oblasti, ako sú napríklad prípady domáceho násilia, drobných krádeží, obťažovania alebo neprispôsobivého susedského správania. Elektronické monitorovanie je možné využiť v troch základmých etapách trestnej justície, t.j. pred samotným súdnym rozhodnutím o vine a treste, ako súčasť alternatívneho trestu voči trestu odňatia slobody aj po prepustení ako súčasť probačného dohľadu.
     
    Implementáciou projektu sa zavádza moderný, efektívny a integrovaný informačný systém poskytujúci elektronické služby súvisiace s elektronickým monitoringom obvinených a odsúdených osôb slúžiaci občanom, podnikateľom, ako aj samosprávam a budú vytvorené podmienky pre flexibilnejšie udeľovanie alternatívnych trestov, ktoré sú výrazne efektívnejšie vo vzťahu k resocializácii, reedukácii a náprave odsúdených než umiestnenie v nápravnom zariadení.


     
     
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies