Staňte sa partnerom

Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR

/
Anotácia k príhovoru Dušana Chreneka
Európska únia nám pomáha odstraňovať prekážky, napomáhať ekonomický rast a chrániť ľudí. Práve toto úsilie nám prinieslo aj jednotný trh – voľný pohyb osôb, tovaru, služieb a kapitálu. Výhody jednotného trhu prinášajú úžitok aj slovenským firmám a bežným ľuďom.
 
Žiaľ na digitálnom trhu je ešte veľa prekážok. Na internete ešte neboli hranice plne odstránené. Čo musíme urobiť, aby sa to stalo?

Európa potrebuje skutočný jednotný digitálny trh. Ľudia a podniky musia mať slobodu a možnosť plne využívať príležitosti, ktoré ponúka rýchly internet a moderné digitálne technológie. Digitálny trh nám poskytne ďalšie príležitosti pre obchod, investície, inovácie – povedie k väčším trhom, kvalitnejším tovarom a službám.

Jednotný digitálny trh musí:
1) zabezpečiť lepší prístup spotrebiteľov a podnikov k digitálnym tovarom a službám (voľný pohyb tovaru a služieb on-line ; odstránenie geoblockingu, lepšie spotrebiteľské a autorské práva, ochrana údajov,  lacnejšie zasielanie tovaru)
2) vytvoriť priaznivé podmienky pre digitálne siete a inovácie (lepšia regulácia, špičkové technológie; plné pokrytie širokopásmovým internetom)
3) a plne rozvíjať digitálne hospodárstvo (digitálne zručnosti, e-Governmnet, inteligentné zariadenia).

 

 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies