Staňte sa partnerom

Vazil Hudák

EIB, podpredseda Európskej investičnej banky

Začiatkom októbra 2016 sa Vazil Hudák stal viceprezidentom Európskej investičnej banky. Pred týmto úradom bol počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie vymenovaný za hlavného vyjednávača rozpočtu EÚ. Od roku 2015 do roku 2016 pôsobil ako minister hospodárstva Slovenskej republiky. Predtým pôsobil ako štátny tajomník Ministerstva financií a zástupca Slovenskej republiky v Rade guvernérov Európskeho mechanizmu pre stabilitu.

V spoločnosti J.P. Morgan Chase pôsobil aj ako vedúci oddelenia verejného sektora vo východnej Európe a pracoval pre Citi Group a EastWest Institute v USA a Európe. Vazil Hudák začal svoju kariéru na Federálnom ministerstve zahraničných vecí Československa. Študoval na Moskovskom Štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov v Moskve, Karlovej univerzite v Prahe a Harvard Business School.

  • Digitalizácia a inovácie: investícia do smart Európy   |   Jarná ITAPA 2019
    Európska investičná banka stavia inovácie do centra pozornosti budúcnosti Európy. Len transformácia pod vedením inovácií s výrazným nárastom investícií do výskumu, vývoja a inovácií môže docieliť vytvorenie skutočne voľného a konkurencieschopného trhu a tak transformovať spoločenské výzvy na hnacie sily rozvoja. Digitálna infraštruktúra a zručnosti: dva nástroje na digitálnu difúziu, dva účinné politické nástroje, ktoré napomáhajú zmierniť potenciálne sociálne dôsledky rastúceho digitálneho hospodárstva, ako aj dve oblasti, ktoré EIB priamo podporuje.

    Videozáznam
  • Inovatívne Slovensko v digitálnom veku   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2015: No Borders
    So silnejúcim vplyvom moderných technológií, sieťových riešení a rastúcim významom Big Data, je na udržanie vývoja nevyhnutná digitalizácia priemyslu. Ministerstvo hospodárstva sa rôznymi aktivitami a iniciatívami snaží podporovať digitálnu transformáciu a uplatnenie kľúčových inovatívnych technológií, ktoré majú veľký potenciál pri znižovaní výdavkov a urýchlenie rastu pre jednotlivé podniky, ako aj celý sektor. Spolu s novými podnikateľskými modelmi a inovatívnymi MSP sa týmto zmenia tradičné hodnotové reťazce a otvoria sa nové príležitosti pre startupy a už existujúce a zabehnuté podniky.

     
  • Keynote: Stratégia Slovenska pre podporu start-upov a digitálnej ekonomiky   |   Jarná ITAPA 2015
    Vo svojom príhovore sa štátny tajomník MF SR V. Hudák bude venovať nutnosti podpory mladých začínajúcich inovatívnych podnikov v SR (tzv. startupov) prostredníctvom komplexného systému pripravovaných podporných opatrení. Hodnotiť bude tiež aktuálny stav a spôsoby riešenia nedostatkov, ktoré v SR bránia rozvoju startupov.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies