Staňte sa partnerom

Internetová ekonomika ako príležitosť pre Slovensko (vízia internetu)

/ Keynote
Podľa štúdie The Boston Consulting Group v spolupráci so slovenským Googlom má Slovensko predpoklady stať sa krajinou s nadpriemernou internetovou ekonomikou. Už teraz sa Slovensko  veľkosťou internetovej ekonomiky (podiel internetu na HDP) v hodnote 3,3%, čiže 2,3 miliardy EUR, dostalo na úroveň etablovaných krajín. Tento podiel by v roku 2016 mohol tvoriť až 4,5%. Veľký potenciál pritom predstavuje vývoz s vysokou pridanou hodnotou (technologický export), ktorý sa má na internetovej ekonomike podieľať až 30%.

Vysoký potenciál rastu je pre slovenskú internetovú ekonomiku ukrytý v dvoch hlavných oblastiach. Na jednej strane je dôležité zamerať sa na slabé miesta v rámci zapojenia spotrebiteľov, firiem a verejnej správy. Okrem toho môže Slovensko výrazne posunúť vpred “vývoz s vysokou pridanou hodnotou”, ktorý ovplyvňuje hlavne kvalita technologického vzdelávania, centralizovaná inovačná politika a podpora výskumu a vývoja vo verejnom i súkromnom sektore.

Vývoz informačných a komunikačných technológií, služieb a softvéru, sa môže stať kľúčom k ekonomickému rozvoju na Slovensku, a to až s 30% príspevkom k internetovej ekonomike. Sektor IKT už teraz vytvára približne 2,3% pracovných miest na Slovensku (približne 30 tisíc zamestnancov, z čoho sú až 2/3 zo sektora malých a stredných podnikov).

Prezentácia nebude zverejnená.

Martin Adámek

inloop.eu
Martin Adámek je prvý vývojár zo Slovenska a Čiech, ktorý publikoval aplikáciu na Android Markete už v roku 2008. Po pár miliónoch stiahnutí a pôsobení v roli nezávislého vývojára je dnes Martin partnerom v spoločnosti inloop.eu zaoberajúcej sa vývojom mobilných aplikácií, kde sa Androidu venuje na 100%.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Rastislav Kulich

Google
Country Manager Slovakia Google Verejná spoločnosť; 10,001+ zamestnancov; GOOG; internetový priemysel Jún 2011 – súčasnosť (1 rok 5 mesiacov) Bratislava Spoluzakladateľ Google Slovakia so zameraním na pomoc slovenským firmám s elektronickým obchodovaním Engagement Manager McKinsey & Co. Obchodná spoločnosť; 10,001+ zamestnancov; poradenstvo pre management industry September 2006 – marec 2011 (4 roky 7 mesiacov) 16 krajín/3 kontinenty Stály rating výkonu horného kvartilu Člen CORE PRIVATE EQUITY PRACTICE - zameranie na due diligence pri spotrebiteľských tovaroch • 11 obchodných projektov due diligence pre PE a korporátnych investorov: zameranie na krmivo pre domácich miláčikov v Nemecku, Holandsku a strednej a východnej Európe,…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies