Staňte sa partnerom

Milan Paštrnák

DXC Technology, Business Consultant

Milan Paštrnák graduated Information and Management Systems at University of Zilina, Faculty of Informatics and Management. In 2002 he finished PDEng study at Technical University Eindhoven in the field Software Technology, Faculty of Mathematics and Information Systems and continued in postgraduate study at Faculty of Electrical Engineering, Technical University Eindhoven. In 2008 he defended his dissertation thesis on architecture of embedded systems for processing and analysis of video signal. His research work on automatized context-based video-analysis algorithms resulted in 2013 in a patent in video processing technology.

Since 2008 he works as business analyst and architect of complex information systems at telco, public and banking segment. Enterprise architecture started to dominate in his work since 2012. At that time he was assigned into a managerial role, further developing up to C-level in a local company focusing on delivering complex integration solutions based on ESB, DMS, portals and other technologies. Currently, he is appointed at DXC Technology with main focus on Digital Transformation and appropriate processes, technologies and architectures required by this domain.

 
 
  • RESS – Videokonferencie   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2015: No Borders
    Prezentácia spRESS – Videokonferencie je projekt, ktorý zaviedol a rozšíril existujúce elektronické služby súdnictva a súčasne vytvoril kvalitnú technickú infraštruktúru pre videokonferencie a IPT. Realizácia tohto projektu zároveň zabezpečila komunikačnú infraštruktúru, ktorá je základným pilierom ako programu RESS tak aj celej koncepcie eJustice.  Vďaka projektu sa zabezpečila možnosti vzdialenej videokomunikácie účastníkov konaní, znížili sa náklady na vnútrorezortnú komunikáciu z 84 koncových bodov, zvýšil sa komfort, bezpečnosť a efektivita komunikácie. Počas prezentácie projektu odprezentujeme ako funguje videokonferencia v praxi v kontexte súdnictva. oločností Soitron a Bit Studio.

     
  • Big Data v verejnom sektore   |   Kongres ITAPA 2013: Putting IT together
    Big data zďaleka neznamená len veľa dát

    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
    Dnes nežijeme len v digitálnom svete, ale skôr v digitálnom vesmíre.  Odhaduje sa, že do päť rokov sa objem vytvorených a replikovaných informácií znásobí až 9-krát! V roku 2011 sa prenášalo 1,8 zettabajtov. Viete si toto číslo vôbec predstaviť ?!


    Anotácia:
    Základný pohľad na problematiku technológie Big Data z pohľadu inovácií a súčasného smerovania výskumu v tejto oblasti. Adresovanie možnosti využitia výsledkov výskumu v prostredí verejnej správy na Slovensku a pohľad na niekoľko príkladov použitia v zahraničí.

  • Elektronická výmena informácií v sociálnej oblasti v EÚ   |   Kongres ITAPA 2010: Tam, kde sa svety stretávajú
    Jedným z prvých projektov, ktoré Európska Komisia zavádza v rámci elektronickej výmeny dát medzi jednotlivými členskými krajinami EÚ, je projekt výmeny informácií v sociálnej oblasti pod názvom EESSI. Prezentácia predstaví pohľad jednak na celoeurópske riešenie ako aj na stav realizácie projektu na Slovensku. Po technickej stránke postupuje Slovensko v súlade s harmonogramom EÚ a je pripravené podieľať sa na výmene dokumentov. To či Slovensko bude môcť na výmene sociálnych informácii skutočne plnohodnotne participovať v súlade s platnou legislatívou je dnes otázne, nakoľko v tejto chvíli právoplatná výmena elektronických dokumentov v sociálnej oblasti nie je možná aj keď sme technicky pripravení.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies